Tehnički kutak > Tuning skutera
Yasuni c16 razlike
Beneli:
Postoji yasuni C16,C16 city,C16 kelvar edition...
Zanima me koje su razlike između tih auspuha. C16 ne može proći tehnički, zato su napravili city koji može na regu ali sa slabijim performansama. Koliko slabijim ?
Po mjerama na internetu c16 ima granu 33.5 mm,a city ima 25 mm. Razlika je prevelika
Evo i slika
C16 city
i obični
Koliko mogu primjetit city ima dužu granu,do kje ovaj drugi duži od prvog konusa,city izgleda nešto deblji
logitech:
evo ti svi samo nek ti ovi koji znaju daju tocne nazive za svakoga
dino73n:
Pa osim razlike koju si i vec sam naveo a to je homologacija kod city vezije,razlika je i u tome sto C16 kao race auspuh ima prilicno spicast powerband i kao takav tezak je za svakodnevnu upotrebu tj voznju kroz saobracaj. Znaci slabiji je sa snagom u nizim obrtajima i onda gad dospije u one obrtaje u kojima radi(rezonanciju) skuter ti se otme iz ruku i ode ko hitna ;D
Onda je napravljen C16 city ili C16 07 kako se moze naci po nekim katalozima koji osim te homologacije ima dosta siri powerband i da se voziti i kako na nizim tako i na visim obrtajima naravno uz zrtvu nekog djela performansi. C16 se da zavrtiti i do 12500-12700 dok C16 City je gotov na 11800rpm
Ova druga slika sto je kolega postao nosi na sebi
Yasuni R
Yasuni R 07
Yasuni C16 07
Yasuni C16
A ostale razlike tipa Alu,Black,Carbon su samo u boji topa i nemaju nikakve veze sa performansama.
Beneli:
Jel ovo na grafu C16 ili C16 city
po izgledu ja bi rekao da je c16
i nebi rekao da ima špicast powerband
Razvija 10-11 ks od 8000 do 10000 rpm, i oko 7 ks na 7000 i 11000 rpm. Auspuh koji ja tražim za mene je to preidealno
Imate li kakvih informacija za auspuh polini for race 1. Jel vrijedi to šta?
dino73n:
To testiranje koje si ti nasao tu je smjesno,svaka cast momcima koji su ga radili za trud al testirati race auspuh sa 17,5 karbom i 49ccm je bezveze.Taj test koji oni urade je totalno nepouzdan jer blokiraju vario i samo mjenjaju jedan po jedan spuh i vrte ga na dyno-u. A ako i ZX i C16 ednako dobro rade na istom setupu karburatora ona cu ja od sutra hodati pjeske i necu nikad vise sjesti na skuter.
Gledao sam i ja te testove vise puta i po njihovom yasuniR ima najvecu snagu na 8800rpm a praksaje pokazala da je kod pezoa na 9600rpm a kod mina/pia 10500rpm.
I da to je C16 jer vidis da nema monogo konusa na poceku grane koje ima C16 City.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju