Općenito > Generalno o skuterima

ZAKON O 50 ccm

<< < (5/9) > >>

filiplatinovicz:

--- Citat: StreetRunner - 26 Studeni, 2006, 09:30:24 ---Znaš šta bi se još moglo.
Oni koji su tek položili da voze s blokadom određeno vrime (vi predložite) a onda kad prođe to vrime skidamo blokada.
To je i logično i odgovara nama svima jer to određeno vrime bi se smatralo i kao mladi vozač pa ima neka ograničenja
razumite šta vam oću reć. :icon_scratch:
Dajte komentare

--- Kraj citata ---

to je malo nebulozni i ne treba... naime i M i A1 mogu se polagati s 16 godina, a cijene ispita su gotovo neznatne. stoga se M u praksi ne polaže već se dobiva uz A1, A ili B kategoriju... Osim toga skuter može rabiti i više osoba od kojih nisu svi mladi vozači. Upravo i treba inzistirati na tome da se ograničenja brzine  ne poštuju mehaničkim ograničavanjem, već prema odluci vozača.
inače, za mlade vozače lijepo piše u zakonu da skuterom ne smiju premašiti brzinu od 40 km/h. dakle, njima bi taj limit trebalo povisit na 50 km/h, ali bez uvjetovanja blokade... ni bilo koji vozač motora ili auta s bilo kojim motorom ili autom ne smije premašiti brzinu od 130 km/h pa se na velike motore i aute ne stavljaju blokade...

StreetRunner:
Dobro ukratko tribamo se nekako rješit te blokade.Mrcina kakav je taj zakon EU

filiplatinovicz:
Mrcina misli na vožnju do 125 ccm s B kategorijom... ima to osnova. Sudeći po napisima na stranim forumima, to je moguće u Italiji... za druge zemlje EU ne znam. jednako je tako pitanje trebaju li ti propisi u svim državama EU biti isti. za alkohol znam da nisu!  :drunken_smilie:

StreetRunner:
A da probamo to jer Hr ide u EU moramo se prilagodit.Kaže mi prijatelj da možeš na tehničkom tražit da ti promjene papire kao da ti skuter bude pod nazivom motocikl,registracija i sva ta sranja na tehničkom će ti biti skuplja ali bar nemoraš blokadu.Ja nevirujen u to znaš li ti Filipe išta o tome ??? :dontknow:

filiplatinovicz:
može se to tražit, ali mislim da treba i homologacija (nisam siguran za konstrukcije u koje se ugradjuju isti motori, ali vjerojatno) te obvezno A1/A kategorija... skup je to i složen postupak, a skuplja je i rega.
e pa sad... za one koji hoće vozit 50 ccm s A1/A ima lijepa alternativa od 96 ccm, 4T... piaggio zip (kina!), koji je sada na popustu po cca 9200 kuma. malen, praktičan, brundav s kotačima od 10 cola.
no, ide oko 7o km/h a troši kao upaljač, ispod tri litre.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju