Općenito > Propisi
prepis
lukaex1t155:
ovako... imam skuter koji bi prodo,e sad problem je sta skuter nije na mene al imam kupoprodajni na svoje ime...
jel zna netko jel ga trebam prvo prenest na sebe pa onda na drugog kupca ili se moze automatski prepisat na njega uz pomoć tog kupoprodajnog
radi se o 50cc
???
istipa622:
znaci imas ovjereni kupoprodajni na svoje ime ali nisi napravio knjižice?
99% sam siguran da možeš sa ugovora na ugovor ali čekaj da se javi netko tko je 100% siguran :icon_biggrin:
EDIT:
za stvari za koje se plača 5% od vrijednosti prilikom prijenosa ovjereni kupoprodajni ugovor vrijedi godinama ukoliko si platio tih 5%
budući da se radi o 50 ccm to neznam kakva je situacija.
ali ako poznaješ tog "bivšeg" vlasnika skutera najlakše bi bilo da podereš svoj ugovor i eventualni novi vlasnik napravi ugovore sa njim i to je to.
daRio:
Sa kupoprodajnim ugovorom ovjerenim kod jav. bilježnika moraš u roku od 15 dana penijeti vozilo na svoje ime. Ako to nisi napravio u roku od 15 od datuma ovjere možeš si taj ugovor staviti u wc umjesto guz papira.
lukaex1t155:
nisam napravio knjizice na svoje ime jer nije bio registriran kad sam ga uzeo,a nije ni sad.
bivseg vlasnika ne poznajem tako da nema teorije bilo sta radit sa proslim vlasnikom,a ovo za rok od 15 dana, o tome je bila tema i kolko se sjecam zakljuceno je da to ne vrijedi za 50cc jer je tih 15 dana zapravo rok za uplatu poreza,a 50cc ne ulazi u sustav pdv-a , tako da mislim da je to ok i da nema roka za prepis.
bar mislim da je tako,mozda sam i u krivu :dontknow:
daRio:
--- Citat: lukaex1t155 - 10 Svibanj, 2013, 23:24:39 ---nisam napravio knjizice na svoje ime jer nije bio registriran kad sam ga uzeo,a nije ni sad.
bivseg vlasnika ne poznajem tako da nema teorije bilo sta radit sa proslim vlasnikom,a ovo za rok od 15 dana, o tome je bila tema i kolko se sjecam zakljuceno je da to ne vrijedi za 50cc jer je tih 15 dana zapravo rok za uplatu poreza,a 50cc ne ulazi u sustav pdv-a , tako da mislim da je to ok i da nema roka za prepis.
bar mislim da je tako,mozda sam i u krivu :dontknow:
--- Kraj citata ---
Ja nisam govorio o roku za platiti porez nego o roku u kojem si ti dužan obaviti prijenos vlasništva a on je 15 dana. Nakon toga ovaj ugovor ti više ne vrijedi i moraš ponovo kod bilježnika ovjeriti novi da preneseš vozilo.
To je zato da se ljude natjera da sređuju vlasničke odnose i da se ne voze na ugovore,punomoći i slično.
U prijevodu,da si to napravio u zakonskom roku sada nebi imao problem,je li tako?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju