Općenito > Propisi
prepis
lukaex1t155:
pa brate mili kako da ga prepisem u roku 15 dana ako je skuter odjavljen i nije iso na registraciju,a prepis se radi prilikom registracije
mene nitko nemoze prisilit niti dat neki rok kad cu ja registrirat svoj motor... ko tu koga j***
evo naso sam post od alfe, ipak si ti u krivu
--- Citat: 3alfa3 - 21 Veljača, 2013, 11:16:01 ---Ako si kupio 50ccm i to odjavljen, nema nikakvog roka.
Rok bi postojao da se radi o vecoj kubikazi jer tada se morq u poreznoj upravi platit 5% poreza na vrijednost vozila, a i tada nije potrebno radit registraciju niti osiguranje (naravno, neregan i neosiguran ne smijes vozit)
Sent from my HTC One X
--- Kraj citata ---
uglavnom,mene samo zanima dali ja moram radit knjizice na svoje ime pa ga onda mogu prodat ili uz prilozen kupoprodajni sa mojim imenom moze ic direktno na drugog kupca??
JEREMIJA:
Lijep pozdrav.
Novi sam na forumu pa ne zamjerite ako je nekaj krivo ili kriva grupa ili još puno toga ;-)
Uskoro ću prodavati skuter no prodavat će se u drugoj županiji i sad me zanima procedura. Stanje je ovakvo...skuter je upravo registriran i vrijedi znači godinu dana i sad....da bi ga prodao moram ga odjaviti i predati tablice u MUP..kako će novi korisnik u drugoj županiji koristiti godinu dana registracije ako ja predam tablice?? Nije mi to baš jasno.
Hvala unaprijed
maXonja:
Otići će sa ovjerenim ugovorom na stanicu za tehnički pregled kod sebe i oni će mu napraviti novu knjižicu vozila i prometnu knjižicu i dobit će uz to i nove tablice. Naravno, to će sve morati platiti
steeef:
u kupoprodajnom ugovoru napišeš da tablice daješ kupcu sa skuterom i onda on more u svojoj županiji odjavit tablicu i kad radi papire na tehničkom zbog prijepisa uzme novu a ti si bez brige.
tommy:
samo napravi kupoprodajni ugovor s kupcem. ja sam tako kupio jedan skuter od lika na kojem nisu bili papiri, a on je imao kupoprodajni ugovor s prvim vlasnikom, pa sam ja s njm pravio kupoprodajni i dalje riješavao skuter, registracija i to :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju