Ostalo > Motocikli
Kupnja novog motora preko MOBILE.DE
Domba-OS:
Vjerojatno ste svi culi za tu stranicu (( http://www.mobile.de/ )) , to je kao naš njuškalo samo u Njemačkoj.. E sad, zanima me hocu li moci, ako kupim novi motor iz nekog njemačkog salona vršiti servise ovdje dok je pod garancijom i to? :icon_scratch:
veruda:
do 01.07 imaš sitan problemčić, a to je da ti ga nesmije svatko prodati (htio sam nedavno kupiti novi auto u sloveniji i rekli su mi da ga nesmiju prodati u hrvatsku jer postoji ovlašteni zastupnik) i da mi smiju prodati samo rabljeni.
čim uđemo u eu to pada u vodu radi zakona o slobodnom protoku roba i usluga. većina stvari koje ja prodajem u trgovini imaju eu garanciju, znači trebala bi važiti bilo gdje.
Domba-OS:
znaci ako ga kupim kad udjemo u EU ganjc novog iz salona nemoram se brinut hocu moc tu servisirat?
veruda:
ponavljam ako nisi shvatio, ključna riječ u ovoj priči je trebala , znači ako kupiš bosch brusilicu od mene garancija ti važi i u njemačkoj i obratno. to je iz dva razloga, postoji bosch hrvatska i naravno bosch njemačka + to je velika firma.
ako kupiš batinu od nekog ilegalca nemoj očekivati isti tretman.
npr. ako si mislio kupiti hondu ili bmw-a te firme ne postoje u hrvatskoj nego njihovi zastupnici sa kojima možeš (ili ne moraš govorim hipotetski) igrati lovice dok recimo postoji piaggio hrvatska koji bi trebao bolje zastupati interese matične firme.
trenutno ti je to jako vidljivo u cijenama. piaggio je jeftiniji u hrvatskoj nego u italiji a honda je brutalno skuplja ovdje...
Domba-OS:
A recimo ova Yamaha??
http://suchen.mobile.de/motorrad-inserat/yamaha-wr-125-x-putzbrunn/169933687.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=4&scopeId=MB&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=26000&makeModelVariant1.modelDescription=WR+125+X&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Motorbike&segment=Motorbike&negativeFeatures=EXPORT&usage=NEW
Sry sto stalno pitam, jem ce mi to bit prvi motor, a ovaj je kod nas skuplji za 10ak tkn paa..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju