Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Tablica pod repom, na deklu itd....  (Posjeta: 11322 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline lb23211

• Tržnica : (+2)
  • forumski skejter
  • **
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Pakoštane
  • Moj Skuter: sp :p
  • Moja Kaciga: 661 FF
Re: Odg: Tablica pod repom, na deklu itd....
« Odgovori #40 : 26 Travanj, 2013, 21:35:41 »
neuromaniac, hvala na odličnim informacijama
kod mene to izgleda ovako

Hvala na slici, sutra kod graficara napravit par komada C:-)

Sent from my PAP4300 DUO using Tapatalk 2

Offline nodius

• Tržnica : (+6)
  • maxi forumaš
  • 098 975 1160
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: sf2 LC
  • Moja Kaciga: Airoh
  • MojSetup: solidan
  • MojSpuh: neki od rođaka
Odg: Tablica pod repom, na deklu itd....
« Odgovori #41 : 26 Travanj, 2013, 21:42:14 »
zanimljiva informacija... baš ću pogledat di je moja testirana...
e sad, ako na šljemu tj. onim građevinskim kacigama ima isto ta oznaka recimo E13 jel to onda znači da se i one smiju koristit u prometu ili?
koliko znam policija uredno kažnjava te sa šljemovima...

moj stari sa sljemom dns imao 2 zaustavljanja, dns ju dobio postom oko 120 kn, i odma ga policija zaustavi nije ni sjeo na skut, i pocne mu pricu kao nema to homologaciju, nemate zastitu ociju, ovo-ono, kad vadi stari ispod sica skijaske naocale i govori mu: majstor, di je sad problem????
drugi put druga patrola, nista sve pet, ovi prvi su ocito bili nadrkani :laughing9: :laughing9: :laughing7:
s6 sport pro 70, bgm evolution, yasuni R, multivar 5.6g, remen top perf.755x18, polini crne opruge, org. centralni, s6 usis(lamele 0.30mm), dell19 bs, airbox(red sponge), bgm zvono, ser. kvacilo...

tto rpm, bgm 16led stop, h4 xenon svjetla

Offline robert

• Mr.GESTAPO
  • moderator
  • Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Zippo Friends Croatia
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: LINIĆTRANS/CIPELCUG
« Odgovori #42 : 27 Travanj, 2013, 00:02:46 »
moj stari sa sljemom dns imao 2 zaustavljanja, dns ju dobio postom oko 120 kn, i odma ga policija zaustavi nije ni sjeo na skut, i pocne mu pricu kao nema to homologaciju, nemate zastitu ociju, ovo-ono, kad vadi stari ispod sica skijaske naocale i govori mu: majstor, di je sad problem????
drugi put druga patrola, nista sve pet, ovi prvi su ocito bili nadrkani :laughing9: :laughing9: :laughing7:
ovakve izjave su bolesne!
ta prva patrola je odradila svoj posao kako treba!

Offline neuromaniac

• Tržnica : (0)
  • forumski skuteraš
  • Who dat ?
  • Mjesto: Vinkovci
« Odgovori #43 : 27 Travanj, 2013, 00:45:57 »
šljemove treba zabranit i da ima homologaciju opet je doljnji dio glave nezaštićen

sve mi se čini da smo otišli u žešći off
I'm Burning Inside

Offline nodius

• Tržnica : (+6)
  • maxi forumaš
  • 098 975 1160
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: sf2 LC
  • Moja Kaciga: Airoh
  • MojSetup: solidan
  • MojSpuh: neki od rođaka
« Odgovori #44 : 27 Travanj, 2013, 07:23:02 »
pa ako ih treba zabranit, zasto se proizvode i prodaju :icon_scratch:
s6 sport pro 70, bgm evolution, yasuni R, multivar 5.6g, remen top perf.755x18, polini crne opruge, org. centralni, s6 usis(lamele 0.30mm), dell19 bs, airbox(red sponge), bgm zvono, ser. kvacilo...

tto rpm, bgm 16led stop, h4 xenon svjetla

Offline balicdim

• Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • master of transakšn
  • Mjesto: Osijek
  • Moj Skuter: KTM
  • Moja Kaciga: Nolan N43Air
  • MojSpuh: naTURal
« Odgovori #45 : 27 Travanj, 2013, 07:29:09 »
sve mi se čini da smo otišli u žešći off

:icon_thumright:

da se još malo off-am

treba uvest zakon kao u americi

imaš osiguranje - imaš kacigu koja je homologirana - imaš liječenje na račun zdravstvenog
imaš osiguranje - nemaš kacigu sa homologacijom - sam plaćaš liječenje
nemaš osiguranje - imaš kacigu koja je homologirana - od 70/30 do 50/50 troškovi liječenja
nemaš osiguranje - nemaš kacigu sa homologacijom - ako preživiš - sretan si  ;D

ide tako nekim smjerom, barem mi je jedan poznanik tako rekao prije par godina

slučaj mnogih auspuha ....

Offline SR

• Tržnica : (+1)
  • forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zg
  • Moj Skuter: Z750
  • Moja Kaciga: Shark
« Odgovori #46 : 27 Travanj, 2013, 08:14:43 »

Nije sve sto se proizvodi, zakonom i dozvoljeno upotrijebiti u svakodnevnici.. nevezano o kojem proizvodu se radi..

Offline pralas

• Tržnica : (+17)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #47 : 30 Travanj, 2013, 23:44:06 »
po meni čista idiotarija u vezi tablice pod repom,kao da time ugrožavam nekog sto sam stavio tablicu tako zbog estetike,dobro vi se jos tako u ostalim gradovima i možete izvući iako i tome dolazi kraj polako ali ovdje u Osijeku je užas...garantiram da su kod nas najrigorozniji,promatram malo situaciju po gradu i nema dana kada ne vidim murijaka na motoru kako zaustavlja..ja ne znam kakva su to vremena dosla da se pune državne blagajne,ali garantiram vam da imate tablicu pod repom ne bi se vozili ovdje duze od 1-2 dana bez da vas zaustave,jer su doslovno na svakom koraku...ja isto imam pod guzicom tablicu,ali sad prvom prilikom čim se oporavim vraćam nazad na serijski nosač i mogu me  :p_g:

a o 50-kama da i ne govorim koliko su NEisplativi u ovo recesijsko vrijeme,bome najebali su svi ove sezone tko ne bude imao sve po propisu...nažalost dosla su takva vremena i mozemo se jebat

Offline mhr-team

• Tržnica : (+20)
  • maxi forumaš
  • zlato, srebro, DUCATI <3
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: MINKEN
  • Moj Skuter: KOSAČICA
  • Moja Kaciga: koliko?
  • MojSetup: polini evolušn prerađen na 1098 ccm
« Odgovori #48 : 01 Svibanj, 2013, 10:05:33 »
po meni čista idiotarija u vezi tablice pod repom,kao da time ugrožavam nekog sto sam stavio tablicu tako zbog estetike,dobro vi se jos tako u ostalim gradovima i možete izvući iako i tome dolazi kraj polako ali ovdje u Osijeku je užas...garantiram da su kod nas najrigorozniji,promatram malo situaciju po gradu i nema dana kada ne vidim murijaka na motoru kako zaustavlja..ja ne znam kakva su to vremena dosla da se pune državne blagajne,ali garantiram vam da imate tablicu pod repom ne bi se vozili ovdje duze od 1-2 dana bez da vas zaustave,jer su doslovno na svakom koraku...ja isto imam pod guzicom tablicu,ali sad prvom prilikom čim se oporavim vraćam nazad na serijski nosač i mogu me  :p_g:

a o 50-kama da i ne govorim koliko su NEisplativi u ovo recesijsko vrijeme,bome najebali su svi ove sezone tko ne bude imao sve po propisu...nažalost dosla su takva vremena i mozemo se jebat

pa OK-e je da kazne ove što im je tablica pod repom, jer samim tim je na nevidljivom mjestu...
ja sam ih prije 10-tak dana pitao u vezi tablice i rekli su mi doslovno stavi je sebi na leđa ako hoćeš samo nek je na vidljivom mjestu, a pod repom je ona nevidljiva i ispada kao da je i nemaš  :dontknow:
nznm, na 50ccm je lakše pošto je manja tablica i staviš je na deklo i super, dok je na ovima preko 50ccm tablica dosta velika i onda stvarno ružno estetski izgleda, al jbg....
to ti je nas anto stazic ( mhr-team)
on je minken boy a mi smo njegovi :icon_biggrin: :toothy12:
.. bosancu njemačka u srcu !! :)

Offline 209

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • forumski biciklist
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #49 : 01 Svibanj, 2013, 10:38:54 »
jel se nesto promijenilo u zspc-u ili je to samo represivna mjera kao i svakog proljeca do sad kad su imali vikende za motoriste ?

Offline marinjo

• forumski biciklist
  • Moj Skuter: GP1 OPEN 50
  • Moja Kaciga: MDS i NITRO N12
  • MojSpuh: LeoVince TT
« Odgovori #50 : 01 Svibanj, 2013, 10:52:19 »
oduvijek je bilo da pločica mora biti tamo gdje je predviđeno i da je vidljiva, a ne sakrivena ispod da se ne vidi pročitati.
obrati malo pažnju na strane motoriste koji dolaze kod nas, svi imaju vidljive pločice a ne sakrivene iza kotača.

Offline 209

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • forumski biciklist
  • *
« Odgovori #51 : 01 Svibanj, 2013, 10:57:04 »
u zspc-u pise da mora biti vidljiva i citljiva a ne pise da mora biti na nosacu koji je dosao iz tvornice.

c/p

Članak 244.

(4) Pločice i međunarodna oznaka iz članka 243. stavka 2. ovoga Zakona na vozilu moraju biti postavljene tako da se dobro vide, ne smiju se oštećivati, ne smije se dodavati sadržaj koji nije propisan i moraju biti čitljive.

(8) Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač vozila koji nema propisan broj pločica ili na kojem su te pločice ili međunarodna oznaka postavljene tako da se dobro ne vide ili nisu čitljive.

Sad prepirat se sa murjakom po pitanju definicije izraza vidljiv i citljiv ce zavrsit kaznom a to ce se na sudu onda objasnjavat. Mada u drugom clanku po pitanju osvjetljenja reg.plocice kaze da ono mora biti takvo da se sa 20m moze procitati sadrzaj reg.plocice.

Ako bi isli tom logikom, pola motocikala,skutera bi proslo jer bi im sa 20m plocice bile citljive, neovisno o tome sto plocica nije na nosacu nego pod repom.
« Zadnja izmjena: 01 Svibanj, 2013, 11:00:20 209 »

Offline marinjo

• forumski biciklist
  • Moj Skuter: GP1 OPEN 50
  • Moja Kaciga: MDS i NITRO N12
  • MojSpuh: LeoVince TT
« Odgovori #52 : 01 Svibanj, 2013, 11:06:49 »
Članak 244.

(1) Motorna vozila u prometu moraju imati po dvije registarske, prenosive, izvozne, odnosno pokusne pločice.
 (2) Iznimno od odredbe stavka 1. ovoga članka, motocikli, traktori, radni strojevi, mopedi i priključna vozila mogu imati po jednu pločicu.
 (3) Registarska pločica istaknuta na vozilu mora biti izdana za to vozilo.
 (4) Pločice i međunarodna oznaka iz članka 243. stavka 2. ovoga Zakona na vozilu moraju biti postavljene tako da se dobro vide, ne smiju se oštećivati, ne smije se dodavati sadržaj koji nije propisan i moraju biti čitljive.
 (5) Novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj pravna ili fizička osoba obrtnik ako na vozilu koristi pločice koje nisu izdane za to vozilo.
 (6) Za prekršaj iz ovoga članka kaznit će se novčanom kaznom od 1.500,00 do 5.000,00 kuna i odgovorna osoba u pravnoj osobi i u tijelu državne vlasti ili tijelu jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.
 (7) Novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji upravlja vozilom na kojem su istaknute pločice koje nisu izdane za to vozilo.
 (8) Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač vozila koji nema propisan broj pločica ili na kojem su te pločice ili međunarodna oznaka postavljene tako da se dobro ne vide ili nisu čitljive.

Offline pralas

• maxi forumaš
« Odgovori #53 : 01 Svibanj, 2013, 12:42:14 »
ljudi ne shvaćate,nije samo da tablica mora biti vidljiva nego mora biti na original nosaču i gotovo priča!svejedno ako ti napravis homemade nosač da tablica stoji kako treba opet ces popusiti kaznu kao da imas tablicu pod guzicom i gotova priča..eto jedina stvar sto ako je na homemade nosaču i tablica pravilno stoji veća je vjerojatnost da ce ti progledati kroz prste nego da se tablica ne vidi,ali to nista ne znaci i moze ti zakeljit kaznu...mora biti na serijskom nosaču i gotovo,ove tablice na deklu ovjesite mačku o rep...

ako je tako kako vi pričate onda neka mi netko objasni zasto me prije 2-3 godine nisu pustili na tehničkom,tablica je bila u istom polozaju kao na original nosaču "samo" nisam imao nosač i nisam prošao dok se nisam vratio sa original nosačom!

Offline steeef

• Tržnica : (+36)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: kc
  • Moja Kaciga: spec 1R
« Odgovori #54 : 01 Svibanj, 2013, 13:53:50 »
kak je već rečeno,ovisi od policajca do policajca..neki dan isto polismen na motoru ide u susret 2 frenda s pedeseticama i prođe kraj njih pa se okrenul i za njima,kad su stali veli ovom jednom 'aha,imaš tablicu,nisam ju odma videl' a tablica bila na deklu nit je spomenul ikaj nit ih pital a kamoli pisal kaznu..s tim da su oba 70cc..
u razgovoru s par normalnih murjaka i sami su rekli da ih jebu bez veze s tim pi*darijama oko blokada i tih tablica i na to gube vrijeme dok se okolo krade,pljačka,razbija i ubija  ::)
in memoriam freddie mercury (5. rujna 1946. -  24. studenog 1991.)

Offline mhr-team

• maxi forumaš
« Odgovori #55 : 01 Svibanj, 2013, 15:29:32 »
ljudi ne shvaćate,nije samo da tablica mora biti vidljiva nego mora biti na original nosaču i gotovo priča!svejedno ako ti napravis homemade nosač da tablica stoji kako treba opet ces popusiti kaznu kao da imas tablicu pod guzicom i gotova priča..eto jedina stvar sto ako je na homemade nosaču i tablica pravilno stoji veća je vjerojatnost da ce ti progledati kroz prste nego da se tablica ne vidi,ali to nista ne znaci i moze ti zakeljit kaznu...mora biti na serijskom nosaču i gotovo,ove tablice na deklu ovjesite mačku o rep...

ako je tako kako vi pričate onda neka mi netko objasni zasto me prije 2-3 godine nisu pustili na tehničkom,tablica je bila u istom polozaju kao na original nosaču "samo" nisam imao nosač i nisam prošao dok se nisam vratio sa original nosačom!

zato što si im trebao reći da ti u prometnu pod napomena napišu da ti tablica stoji na home-made nosaču i to je to...
a za policiju sve zavisi na kakvog policajca naletiš... ali fino piše u zakonu da mora biti na vidljivom mjestu i to je to...
zašto kažnjavaju ove što imaju homologirane sportske auspuhe? zato što im u napomeni u prometnoj to ne stoji... inače da stoji pustili bi ih...

Offline SR

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #56 : 01 Svibanj, 2013, 17:14:31 »
Sto se tice auta, auspuha i slicnih prerada, to ne stoji u napomeni.. to cvh stavlja na poseban papir o odradjenom atestu koji imas sa sobom i to je potvrda da je to prolazi tehnicku ispravnost.. no da ne idemo u off sto se rice auta i homologacija kod nas..

stvar je toga sto ti nemoze niti za motor upisati da stoji na posebnom nosacu.. ako se tjera mak na konac onda po zakonu ako je tablica na vidljivom mjestu to prolazi.. drugi je par kobasica stoto opet sve nije tvornicki kako je predvidjeno, a svaka preinaka na vozilu vise nije tehnicki ispravna, dakle opet se dolazi do toga da je to tehnicki neispravno!!

To je sto se tice teorije, a u praksi je kao i za sve ostalo, kako na kojeg naletis.. ja isto nemam na nosacu tvornickom tablicu vec na L profilu, ali stoji sasvim jasno vidljiva ispod stop svjetala.. Dakle nista se ne skriva, vozilo je uredno registrirani, tablica vidljiva, kaciga na glavi, vozacka u djepu, jednostavno bit fin i kulturan i nema problema nikakvih.. oni sto se bodu sa rogatima ti nikad ne prolaze dobro, i kad se to sve shvati onda nebude vise dramatiziranja i polemike na tu temu.. sve je receno, kako je u teoriji na papiru a kako je u praksi, jasno kao dan!

Offline pralas

• maxi forumaš
« Odgovori #57 : 01 Svibanj, 2013, 18:25:02 »
Anto ti se šališ,da u prometnu napisu da stoji na homemade nosaču??
ahahahah brate evo iskreno prvi put čujem za to :laughing7:

ljudi manite se gluposti i lovačkih priča,naravno da zavisi od policajca do policajca,ali ja vam hocu reci da ako tablica nije na serijskom nosaču da ti on moze zakeljiti kaznu bez obira jer ti imas tablicu na L profilu ili si je na leđa zaljepio

Offline mhr-team

• maxi forumaš
« Odgovori #58 : 01 Svibanj, 2013, 18:45:07 »
Anto ti se šališ,da u prometnu napisu da stoji na homemade nosaču??
ahahahah brate evo iskreno prvi put čujem za to :laughing7:

ljudi manite se gluposti i lovačkih priča,naravno da zavisi od policajca do policajca,ali ja vam hocu reci da ako tablica nije na serijskom nosaču da ti on moze zakeljiti kaznu bez obira jer ti imas tablicu na L profilu ili si je na leđa zaljepio

kažem ti što je...
ako ti u prometnu upiše da ti tablica stoji na drugom nosaču nema šanse da te kazne, jer nema osnove za to....
sve preinake koje se rade, a nisu upisane u prometnu, policija te može kazniti...
zašto kažnjavaju ove što imaju homologirane auspuhe? zato što im ne piše u prometnoj da ih imaju i zato što na tehnički kad idu stavljaju serijske i slikaju ih sa serijskim... isto vrijedi i za tablicu... ali opet sve je stvar na kakvog murijaka naletiš, neki će te kazniti neki neće... a taj što će te kaznit - kaznit će te jer nemaš upisano u prometnu preinaku i to je to...

Offline SR

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #59 : 01 Svibanj, 2013, 18:47:29 »
Nista od toga navedenoga ti NE UPISUJU NITI SMIJU U PROMETNU!! barem ne u HR..

Za sve takve stvari se ide u cvh na atest, a atest za tako nesto kod nas ces proci nikada pa ni tada, barem ne sa ovom postavom zaposlenika u cvh u gorici..