Ovako...
Vozio sam 125 4t brzinac (Sachs 125 sm) oko 10 000km
VX-a 200 (125 u papirima) nekih 5000km.
I sad vozim 125 2t (Yamaha DT 125).
Svaki ima mane i prednosti.
Sachs
-zbilja je malo trosio (3l)
-polozaj voznje solidan i kocnice dobre
-gume su bile serijske uzas
-mali troskovi odrzavanja
-istina,nije bio brz,ali makar šaltaš,i dala se održavati kranja 80-90km/h bez ubijanja motora
-krajnja je (po satu) bila oko 110
-u 10tkm klanja,jedino sto mi je otislo je bilo zadnje stop svjetlo i pregorila zarulja u faru
-dijelovima ima slabo
VX 200
-djubre ima momenta strava i ubrzanje dobro
-potrosnja 4-5l
-ovjes mi se nije bas svidio + maleni kotači pa "skače" preko rupa ako se vozis brzo u zavojima
-imao sam oversize disk pa su kocnice bile odlicne
-brzina nije puno veca od Sachsa ali je imao strava više snage u brdo i dvoje i u medjubrzanjima
-kvarovi nikakvi osim šaltera zadnje kočnice za štop svjetlo
-najbolja podrska novim i polovnim dijelovima
DT 125
-ide bolje od oba 2
-potrosnja 5-7l
-nekima je minus sto je cvajo pa trosi ulje (1l-800/1000km) + moraš ga kurblat (nema alnaser)
-ovjes je mekan i kočnice su "drukčije",ali zna se zašto je enduro motor napravljen i kako ,ali opet bolji od Gilere
I vi svi što govorite da će mu 125 4t dosadit,normalno da hoce.Ali ja sam se s gustom vozio Sachsom bez brige i jeftino i bilo mi je draze neg vx200.
Na stranu to sto ide dobro,ZGADILO mi se sjedenje na motoru ko mrtvo tijelo i samo gas kocnica ko invalid.Plus sto moras pazit na rolice,remenje,federe,pm...ovako imas lanac i lancanike i peri-deri. JEDINA prednost skutera je mjesto pod sicom,sve drugo MINUS.
A vaši 50cc skuteri,to je najgore zlo koje postoji i tko god ima IMALO mozga ZNA da to dosadi prije nego 125 4t.
Moj savjet,uzmi si BRZINAC (sm,enduro,sport,sto god hoces) i gustaj.
Ako imaš para za gorivo i ulje,te odrzavanje 2t i volju za grijanjem prije voznje uzmi si...ako ne,neki 4t,svakih 5-6tkm promjenis ulje i filter (1l vecinom ide) i gaaaaaaas.
Toliko od mene...