Općenito > Propisi

Oduzet Skuter

<< < (5/7) > >>

tommy:

--- Citat: robert - 13 Travanj, 2013, 10:20:48 ---na carini je još gore neg na muriji!
možda čak i dobiješ skuter ali skupa sa računom za carinu!
i opet ga nećeš  moći lako regat jer nemaš nikakvih papira o njemu

smješno mi je to da netko danas ide kupovat vozilo bez ikakvih papira i još smješnije mi je to da netko s takvim ilegalnim skuterom ide na cestu

--- Kraj citata ---

u BIH je to normalno, i ima koliko god hoćeš ilegalnih vozila, skutera pogotovo  :icon_thumright:

Reponja:
Sjetih se slogana;

"Za destinaciju godišnjeg odmora odaberite Bosnu, vaš auto je već ovdje!"

:toothy12:

balicdim:
bosna je zakon, ko i bosanke  :laughing7:

no opet mi nije jasno kako je lik sve to rijesio bez papirologije ori uvozu

ok, ti si kupio od njega na mandine guzove i na lijepe oci

kazes policija je provjerila dal je motor ukraden i ispostavilo se da nije, no na osnovu cega su ti ga zaplijenili, mogli su ti reci da sredis papirologiju i da ga registriras te pored toga su te mogli okinit sa kaznom za neregistrirano vozilo i kazna za to sto nemas papire i uz to parkirat skuter negdje i drzat ga u “mirovanju“ dok neko ne dodje po tebe i skuter sa prikolicom ili kombijem.....

ako se das u razmisljanje, u ovom slucaju je upitno dal je skuter jos uvijek u magacinu policije jer je ipak bio zapljenjen bez zakonskog vlasnika

robert:

--- Citat: balicdim - 14 Travanj, 2013, 21:16:17 ---bosna je zakon, ko i bosanke  :laughing7:

no opet mi nije jasno kako je lik sve to rijesio bez papirologije ori uvozu

ok, ti si kupio od njega na mandine guzove i na lijepe oci

kazes policija je provjerila dal je motor ukraden i ispostavilo se da nije, no na osnovu cega su ti ga zaplijenili, mogli su ti reci da sredis papirologiju i da ga registriras te pored toga su te mogli okinit sa kaznom za neregistrirano vozilo i kazna za to sto nemas papire i uz to parkirat skuter negdje i drzat ga u “mirovanju“ dok neko ne dodje po tebe i skuter sa prikolicom ili kombijem.....

ako se das u razmisljanje, u ovom slucaju je upitno dal je skuter jos uvijek u magacinu policije jer je ipak bio zapljenjen bez zakonskog vlasnika

--- Kraj citata ---
navodno ga je sada carina preuzela od policije

balicdim:

--- Citat: robert - 14 Travanj, 2013, 21:20:01 ---navodno ga je sada carina preuzela od policije

--- Kraj citata ---

zaboravio .... a još sam prije par postova pisao proces plaćanja  :toothy3:

pisao sam preko punih 2.8inča mobitela pa pola nisam vidio kako treba

e sad je opet upitno na osnovu čega ga je carina preuzela?
provjeren je dal je ukraden - nije
skuter je odjavljen - nema zakonskog vlasnika
vozio si ga ti kao "vlasnik" iako to nisi - oduzet je zbog čega (vožnja nereganog vozila)

sve u svemu ovo je meni kao dinastija, ni početka ni kraja, dal si dobio kakvo policijsko izvješće o cijelom događaju od zaustavljanja tebe kao "vlasnika" do oduzimanja pa sve do predaje objekta bez vlasnika carini

nadalje kažeš da nema carine, po ovoj priči ipak ima, jer carina ga je vjerovatno pruzela zbog toga što je uvezen preko "štele" prije 01.01.2013. i sad provjeravaju (čitaj - češu jajca) kako je došlo do toga

posljednja nejasna stvar - skuter ti je oduzet prije godinu dana - traži izvješće šta se događalo sa njime u tom roku i šta si ti radio u međuvremenu da si ga se tek sad sjetio

(ispričavam se ukoliko sam sa zadnjim dijelom teksta uvrijedio člana koji je započeo temu)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju