Općenito > Maxiskuteri

Beverly 250 zamjena ulja u getribi

<< < (3/3)

Grale:
Preporučljivo je moment ključem, na kolko točno- to neznam, ali pretpostavljam oko 60 Nm, ipak je to veći navoj nego na 50-tkama.
Rolice netreba podmazivat ako su kvalitetne.

faster:

--- Citat: Grale - 07 Travanj, 2013, 11:04:22 ---Preporučljivo je moment ključem, na kolko točno- to neznam, ali pretpostavljam oko 60 Nm, ipak je to veći navoj nego na 50-tkama.
Rolice netreba podmazivat ako su kvalitetne.

--- Kraj citata ---
:icon_thumright:

steeef:
teško da budeš na quasar mašini uspel blokirat variomat..veće su šanse da prilikom toga nešt oštetiš ak nemaš blokator baš za tu namjenu..još da ko na leaderu imaš zupčanik na koi udara bendiks bilo bi lakše..
i da,nemoj upirat ništ u pera ventilatora i na taj način blokirat pa šarafit jer ih budeš polomil,to ti govorim iz iskustva viđenog na 2 3 mašine ;)
najbolje da odeš kod nekog ko ima pištolj ili ak ga imaš sam središ to bez bojazni da nešt bude oštećeno.

noky007:

--- Citat: faster - 07 Travanj, 2013, 09:10:27 ---Kad već pođem šarafat imam još par pitanja. Mislio sam promijeniti remen,blokirat ću nekako variomat samo me zanima kad ga budem stezao trebali ga stegnuti moment ključem ili onako na osjećaj. Zanima me isto treba li valjčiće nečim podmazati kad ih budem mijenjao? ???

--- Kraj citata ---

Da za sve kaj skidaš koristi pneumatski pištolj.
Ja imam i bloker baš za tu mašinu i nisam uspio sa račnom od pol metra odšerafit maticu kak su ju sivonje u servisu stegnuli dok je bio kod prijašnjeg vlasnika  :angry7:

Maticu variomata stežeš na  75 - 83 Nm , a onu sa vanjske strane dekla na 54 - 60 Nm.

Uglavnom trebaju ti ova dva alata za blokiranje kod stezanja  http://postimg.org/image/ube6zrjkj/

I posudi od mehaničara moment ključ svakako.

Ovak ti izgleda kad se to rastavi

faster:
Ekipa svaka čast, ipak onda u servis  :notworthy:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju