Nakon što sam duže vrijeme bio bez motornog prometala na dva kotača odlučio sam se na kupnju jačeg maxi skutera (motor nije dolazio u obzir - žena, djeca, itd...) te je odabir pao na Suzuki Burgmana 400.
Skuter je kupljen od poznate osobe tako da nisam previše dvojio. Naravno, cijena je tajna ali je vrlo povoljna za skuter u takvom stanju.
Izuzetno se nosi s 13 godina starosti, na laku, ovjesu i mašini ne daje do znanja da je toliko star, štoviše izgleda kao da ima maksimalno 3-4 godine. Vjerojatno je to zasluga pređenih svega 23000km i izuzetnog održavanja prijašnjeg vlasnika.
Vjerojatno sve zanima koliko maksimalno ide... ono što sam ja s njim postigao je 160km/h sa suvozačem, po satu (odstupanje oko 5%). Ubrzanje je solidno za tu mašinu i težinu skutera od cca 220kg, dok sam malo razočaran sa samim startom, međutim to se da lako riješiti. Najveći okretni moment mu je na 5800 o/min te se to osjeti kada ubrzava od 80km/h do nekih 120 km/h.
Zbog velikog međuosovinskog razmaka skuter je izuzetno udoban za duže ture a sjedalo omogućava smještanje čak 3 putnika što znači da vaš suvozač ima mnoooogoooo mjesta i sigurno se nećete lupati kacigama o glavu pri kočenju što je karakteristično kod manjih skutera.
A sada nekoliko slika :