Probat ću ti bar malo pomoći koliko sam ja upoznat s time.
Baš sam prošli tjedan vozio curu u ZG na seminar koji je trajao dva dana, a bio je vezan uz polaganje državnog ispita, tj. prolazili su gradivo po predmetima koje će bit na ispitu ( dojmovi seminara su: ništa posebno, nemoguće proći toliko gradiva, dvorana 200+ ljudi, itd).
Ona će na ispit izaći u 6 mj. jer idući ispit se održava u 9 mj. (u 7,8 mj.nema ispita zna se jel zbog kolektivnih godišnjih)..trenutno stažira u Mirovinskom u Osijeku i stažiranje joj završava 31.7. što znači da na ispit možeš izaći i prije nego ti istekne godina dana stažiranja (sa odrađenih punih 10 mj.)
Polažeš nekih 8 ispita i sve u jednom danu,past smiješ najviše 2 komada koja kasnije kad budeš ponovno polagao svaki posebno plaćaš cca.150 kn + put u Zg naravno što je dodatni trošak.
U biti i tu je dosta stavri nedorečeno,nemožeš doći do prave informacije u firmi gdje stažiraš i tako..kao i sve uostalom u ovoj banana državi.,najbolje možda nazvat u Zagreb u Državnu školu javne uprave.
Za ostalo ti ne mogu pomoć, nadam se da ima netko ovdje tko je već prolazio tu proceduru.