Općenito > Propisi
Mladi vozač i voznja auta preko 85kw?
marinjo:
Samo ako je pored tebe vozac koji ima vozacku duze od 10 g. Onda mozes voziti auto sa vise kilovata .
Drnda:
marinjo, jel to jos na snazi, znam da je oko toga bilo svacega..
i jos nesto, teretna vozila nemaju ogranicenja za mlade, ja vozim Navaru sa 132kw bez problema jer je pickup i navedeno kao teretno vozilo :icon_thumright:
vanjossi:
--- Citat: Drnda-1 - 15 Ožujak, 2013, 02:08:42 ---marinjo, jel to jos na snazi, znam da je oko toga bilo svacega..
i jos nesto, teretna vozila nemaju ogranicenja za mlade, ja vozim Navaru sa 132kw bez problema jer je pickup i navedeno kao teretno vozilo :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
ovo boldano prvi put cujem, sta nije bio to slučaj kod starog zakona za vožnju od 23h-05h da je dozvoljena isključivo ako je iskusni vozač kao suvozač?
sto se tiče teretnih vozila koji spadaju u B kategoriju, mogu se voziti kao mladi vozač
Drnda:
da, znam da je to bilo prie ove promjene, jer si prije imao 2god bez ucinjenog prekrsaja ko mladi vozac
neuromaniac:
kojeg datuma je stupila na snagu ta promjena ? možda se možemo "vaditi" na foru da smo položili po starom zakonu , kao sa A kategorijama
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju