Općenito > Propisi
Mladi vozač i voznja auta preko 85kw?
tommy:
(1) Mladi vozač ne smije upravljati vozilom na cesti brzinom većom od 80 km na sat, na brzoj cesti i cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila brzinom većom od 100 km na sat, odnosno 120 km na sat na autocesti.
(2) Osoba iz stavka 1. ovoga članka ne smije upravljati niti početi upravljati motornim vozilom ako u organizmu ima opojnih droga, alkohola ili ako pokazuje znakove alkoholiziranosti.
(3) Osoba iz stavka 1. ovoga članka koja je položila ispit za B kategoriju vozila ne smije upravljati osobnim vozilom čija snaga motora prelazi 80 kW.
(4) Novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj mladi vozač ako postupi suprotno odredbi stavka 3. ovoga članka.
Bidalot_C30:
jel istina da priko 80kw nesmimo samo mi mladi do 24god, jer mi je nedavno prijatelj nesto spominja da je njemu reklo u autoskoli da bez obzira koliko god ima, Kad polozis sljedecih 4-5 god nemozes priko 80kw?
Rox-Rab:
samo mi do 24
onaj ko polozi sa 24-5-6 moze vozit jace iako mi to nema nikakvog smisla
po tom zakonu ispada da je bolji vozac onaj koji polozi s 24 nego ja koji sam polozio sa 18 i imam par godina iskustva vec :sad1:
tommy:
prije je bio zakon da 4 godine nakon polaganja ne smiješ voziti auto jače od 75kw, a sad su to promjenili, prije par godina, na 80kw i napunjene 24 godine bez obzira na vozačko iskustvo.
--- Citat: Rox-Rab - 14 Ožujak, 2013, 19:24:34 ---samo mi do 24
onaj ko polozi sa 24-5-6 moze vozit jace iako mi to nema nikakvog smisla
po tom zakonu ispada da je bolji vozac onaj koji polozi s 24, nego ja koji sam polozio sa 18 i imam par godina iskustva vec :sad1:
--- Kraj citata ---
ne gleda se to po vozačkom iskustvu nego po zrelosti kao osoba, nije ista pamet sa 20 i 24 :dontknow: ali opet s druge strane kad pogledaš npr. neka ženska položi sa 24 godine i može sjest u ferarija, a ja sa 23 godine i 5 godina iskustva ne smijem jače od 80kw :dontknow:
tu se javlja jedna druga problematika. npr. mladi vozač kojem roditelji imaju auto jače od 80kw on ne može vozit to auto, a ne može ni zaradit da sebi kupi auto koje zadovoljava njegove uvjete, jer nema posla u ovoj u ovoj rupetini, nema gdje zaradit, a ni ti mu roditelji ne mogu kupit auto jer su i oni u toj rupi :dontknow:
a past će prodaja novi auta, jer samo 2% novi auta zadovoljava uvjete mladog vozača.
silvio:
Mozes vozit jaci u prisustvu iskusnog vozaca (24+)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju