Pozdrav svima
Na skuteru mi je riknula vodena pumpa, kolega rog yamaha je uskocio i pomogo belosvetski, sve fino raskopusao i sve poslozeno i chekirano( termostat je ostao stari)
Jos su neke stvari radjene na skuteru
-reparacija vodene pumpe( stari impeler ostao, sve ostalo novo iz reparacijskog seta)
-kupljen novi orginal remen za sr-a ditech u moto mondo
-kupljeni valjcici orginal 7,7g u moto mondo
-skinut neki granicnik na variomatu( trebao bi ici bolje kaze kolega)
-uzeo neki najbolji antifriz sto je tokic imao u ponudi (shell)
-stavljen novi cep na posudu od rashladne tekucine(mislim da sam miran sad rashladnim sustavom, jedino je termostat stari ostao)
-odzracena uljna pumpa(bila su dva sitna baloncica u crijevu od pumpe)
-skraceno crijevo od uljne pumpe i stegnutno (dve male, uske pl.vezice)
-ocisceno crijevo od kompresora (zaprskalo okolinu kada sam ga skidao, nikad do sada nisam vidio toliko te guste emulzije)
-kupio NGK CPR7EA-9 (kao da mirnije radi u leru)
-kupio 3 inox serafa sto su popadali nakon probne voznje od cca 200km u komadu-djir prema kupi pa tamo sva moguca okolan sela (serafe sam kupio u nautika kranjec) dva su ispala od kucista vodene a jedan od blatobrana, zadnjeg
-nove selne na vodenim crijevima i nova selna na crijevu od kompresora( sve super dihta i nigdje nista ne curi)
-nadolio 250ml AGIP/ENI ulja sto mi ostalo od prosle godine, tako da sam miran (i dalje ne vjerujem da niti jednom jos nisam vidio lampicu ulja da javlja rezervu)
Nabacio jos djir do mora(ZD)
-trenutacno na skuteru 30230km
-imam rupu u ubrzanju 60-70kmh (cak se moze i nazvat stajanje jel taj dio ubrzava kao puz s kucicom)
-na semaforima masina zavrti krene na pogon pa onda kad se malo pokrene skuter, tek onda krene ubrzavat, pa sljedi rupa 60-70kmh
-max brzina se povecala(iso prema jezerima cicje, ravna cesta do 90kmh sve super negdje i ubrza na 100kmh, kad se sagnem full dole 105kmh......to su sve podatci s cajger, nista nije mjereno gpsom....znam da tacho laze)
-cini mi se da je skuter poceo nesto vise trosit benzina, ili je to zbog te vece brzine jer sam pretezito zadnjih 500-600km tuko otvorene ceste, gas rucka do kraja
E sad sta da radim s tom rupom(60-70kmh) i s tim kretanjima tj nulti start?
Unaprijed hvala
Malo slika sto sam skompletirao s moba:
I za kraj raspala vodena, i emulzije koja je zavrsila svukud po garazi