Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Gilera runner 50sp-teško pali zagrijan MOLIM POMOZITE

<< < (10/11) > >>

danko0907:

--- Citat: gR - 02 Ožujak, 2013, 20:01:41 ---stavi novu svjecicu. to se i meni desavalo

--- Kraj citata ---

Svječica je stara tjedan dana

danko0907:
Ekipa, danas sam posudio od prijatelja fergazer, stavio njegovu čašicu i opet sam imao isti problem. Onda sam beznadno otišao kod svog prijatelja automehaničara i opisao mu svoje simptome. Nakon što ga je on pokušao toplog upaliti (bezuspješno) skinuo je svječicu-bila je mokra (ali ne od benzina, nego od vode) Otvorio je posudu rashladne tekućine, pomirišao (smrdilo je na benzin/ispušne pare) Nakon vrlo kratkog vremena rekao mi je: 90% sam siguran da ti brtva glave pušta vodu/antifriz u cilindar. Dok je motor topal, rashladna tekućina je pod većim tlakom i ulazi u cilindar. Voda dolazi na svječicu, ona baca iskru sa strane (uzrok teškog paljenja). Također, bijeli dim nije ni od goriva, ni od ulja nego od te vode/antifriza. Nakon toga sam otišao doma, skinuo glavu motora i naišao na puknutu brtvu/gumicu (slika) Tako da moji problemi nisu imali veze niti sa čokom niti sa čašicom, niti sa šarafićem za zrak, niti uopće sa fergazerom, nego sa jednom je*enom gumicom. Tako da sutra ujutro idem u Piaggio centar kupiti dotičnu gumicu, ili ako budem morao, cijeli set gumica i nadam se da tu moje muke završavaju. Hvala svejedno svima na pomoći, javim kroz dan/dva dali sam riješio problem.

P.S. vidite i sami kolike probleme u životu može prouzročiti jedna puknuta gumica :)

[privitak je izbrisao admin, stariji od 4godine]

kurbla001:
imam ti ja taj set,

danko0907:
Ekipa, evo samo da vam javim, kupio sam nove brtve, zamijenio i konačno riješio problem, motor sad radi super, kao singerica :) Nema više ni teškog paljenja niti dima. Pokušao sam vratiti originalni automatski čok, ali sam vrlo brzo zaključio da je prespor, i da se sporo spušta (gasi) te sam onda ipak stavio ručni jer mislim da je bolji.

Hvala svima još jednom na pomoći. Ja ne znam kako zatvoriti temu, odnosno označiti ju riješenom pa molim moderatore da to naprave umjesto mene ili da mi netko objasni kako se to radi.

Pozdrav

Grale:
Eto super da si riješio problem, iako je sve upućivalo na čok u startu :icon_thumright:
Tema je stavljena da je rješena, dok si nabavio ručni čok, pa se ispostavilo da nije, a zaboravil sam maknut kvačicu itd... :laughing7:
Sad je definitivno rješena :)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju