Tehnički kutak > Tuning skutera
Razlike izmedju lezaja radilice?
SlowRider:
--- Citat: ivanm - 30 Lipanj, 2008, 13:59:10 ---"Minarelli ima serijsko vgrajene NTN ali skf ležaje, ki so po kvaliteti boljši od piaggio-vih, saj še ni znan primer da bi odpovedal ležaj na serijskem motorju. Minarelli ima nekoliko drugačne dimenzije ležajev kot piaggio 47mm ( zunanji premer), 20mm ( notranji premer) in 14mm debeline .To seveda zato, ker sta agregata drugačna in drugačno zasnovana"
o C4:
--- Kraj citata ---
Minarelli ima serijske ugradjene Koyo lezaje.
ivanm:
a opet ovisi o godištu, o modelu, svemu..
nevjerujem da slovenac priča gluposti, nisam naveo ovaj link kao razlog za prepirku jer je scooter tuning scena u Slo ipak na konju a kod nas u pelenama..
SlowRider:
98, 01, 03, 04, 07 god. ja sam se uvjerio u te godine minarellija i prva ugradnja je Koyo.
A kada dodjes u trgovinu ovlastenu za yamaha skutere, dobijes u orginalnom pakiranju Koyo lezaje. I kad pogledas taj lezaj i uzmes u ruku, ovi ostali izgledaju kao neke jeftine igracke.
ivanm:
dobro nema smisla ta rasprava, i u piaggio servisu dobiješ NTN Taywan, oni stavljaju najjeftinije kaj imaju..
tak i minarelli pretpostavljam, mislim da štede na svemu..
u slučaju ležaja nevalja štedit, najbolje vidim po ovome..
npr.
za piaggio-peugeot:
NTN Taywan 53 kn
SKF France C4 74 kn
SKF France C3 85 kn
SlowRider:
--- Citat: ivanm - 30 Lipanj, 2008, 14:19:48 ---dobro nema smisla ta rasprava, i u piaggio servisu dobiješ NTN Taywan, oni stavljaju najjeftinije kaj imaju..
tak i minarelli pretpostavljam, mislim da štede na svemu..
u slučaju ležaja nevalja štedit, najbolje vidim po ovome..
npr.
za piaggio-peugeot:
NTN Taywan 53 kn
SKF France C4 74 kn
SKF France C3 85 kn
--- Kraj citata ---
Rekao bih da na minarelliju ne stede sto se tice lezaja jer su oni preko 100kn. Imao sam ponudu za 170kn/kom al to mi je malo preskupo.
Jbg ja sam se jos prije zaletio i kupio c4 sa polimidnim lezajem pa cu prvo to iskoristiti ili mozda ne :icon_scratch: :dontknow:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju