Ostalo > Svijet računala i mobitela
procesori na laptopima: Intel core i ili Pentium B980?
ivanm:
pošto sam izvisio sa rabatom gledam druge modele.. zapeo mi je za oko DELL 3521 15.6" WLED,Intel Core i3-3217U,4GB,500GB,7670M 1GB,3g
dell-a već imam 3 godina tak da povjerenja imam.. nije b980 već i3 a i cijena je ok..
DELL Inspiron 3521 15.6" (1366x768) WLED,
Intel Core i3-3217U,
1GB AMD HD 7670M,
4GB DDR3 RAM 1600MHz,
500GB HDD,
8X DVD+/-RW,
Wi-Fi ,Web Camera 1MP, Bluetooth 4.0, HDMI, VGA, USB3.0, Linux Ubuntu 12.04,Black,
Jamstvo : 3 godine
CIJENA: 4.050,00Kn
strikoo:
Ovdje imaš test dva modela 5521 i 3521
http://www.pcekspert.com/articles/1020.html
Niti su gluposti, a usporedbe su zdrave. Problem je što ti, kao i dosta ljudi ne znate osnove računarstva.
Kruške i jabuke, tvoja usporedba i5 i runner je budalaština. Talijana uspoređivati sa tvrtkom kao što je Intel.. ::)
--- Citat: paprikash - 16 Veljača, 2013, 00:50:14 ---2 sandy bridge jezgre nisu za bacit :nono:
trenutno koristim celerona u desktopu dok ne uzmem šta bolje i ne koči ništa,
ono što i5 za laptop izvlači je turbo core i hyper threading :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
My point exactly. Niti razumiju što nosi i3, i5 i i7, niti će to ikada koristiti. A Turbo i ostale gluposti ionako donose prednost samo u sintetičkim testovima, kada dođemo u stvarno okruženje vidimo da je to zapravo sve isto sranje, a kakve dvije klase iznad. Sve je to marketing, a vi ga pošteno pušite.
Samo da nadodam da je B980 brži od i3 3217U, i to dosta, ali hej, ja pričam gluposti.
BTW, ja oko ovog della ne bi uopće razmišljao, ako ti je novčano prihvatljiv
brz, kvalitetan, 36mjeseci jamstvo.
Sretno sa novim laptopom :hello:
neuromaniac:
dobro nećemo to nikad koristiti i zato ćemo svi imati semprone jer u stvarnom okruženju nam netreba bolje :cya:
samo sam pokušao pokazati da se za malu razliku novaca može naći bolje ali nema veze , valjda vi znate što je dobro za vas
strikoo:
Sempron je u domeni celerona, njih nismo dotakli.
Nije meni želja nikoga vrijeđati, nije ni sramota ne znati te stvari. Zanimljivo je kad ste bolesni da idete liječniku, kad vam se pokvari mehnika na autu automehaničaru, struja autoelektričaru, lim autolimaru, kada treba vodu uvesti u kuću zovete vodoinstalatera itd., ali si svi iz nekog razloga umišljaju da su informatički stručnjaci i još se uvrijedite kad vam kažem da vam to ne drži vodu.
Žao mi je što sam htio rasvijetliti neke stvari, vaši novci, vaša stvar što ćete s njima, a ja sam neuromaniac 2 puta napisao da se slažem s tobom kada je mala razlika cijeni da je ok uzeti jači procesor jer zašto ne.
Ispričavam se svima. Neću više niti jedan post ostaviti jer sam ja valjda jedini ovdje glup što sam studirao 5 godina. Bolje bi mi bilo da sam odmah došao na forum pa bi bio najpametniji.
Hvala lijepo i pozdrav svima!
ivanm:
nisam usporedio talijana sa tvrtkom intel nego sam naveo da bilokoji tehnološki napredniji proizvod istog proizvođača košta više i nudi više a svatko si priušti ono za šta ima novaca..
to je bila poanta usporedbe piaggio zip AC i runner LC..
slično je kao i kod bicikla, model sa shimanom mjenjačima XT je skuplji od slx ali i slx je jako jako dobar proizvod..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju