Ostalo > Svijet računala i mobitela
procesori na laptopima: Intel core i ili Pentium B980?
neuromaniac:
ajde Striko argumentiraj malo svoje postove , kad ja već nerazumijem osnovne pojmove , stavio sam link sa i5 i sa B980 , jasno je kao dan da se za malu razliku novaca dobije bolji procesor sa novom arhitekturom i novim tehnologijama , nerazumijem zašto si zapeo za tog pentiuma
strikoo:
Nisam uopće zapeo, čak sam i potvrdio da za tako malu razliku u cijeni definitivno i5.
Ali lupiti da je Pentium B980 prastara tehnologija i onda još to netko i potvrdi :sad3:
U ovim testovima je i5 brži samo zato što diže jednu jezgru na 3.5GHz, ali to su samo testovi, ništa više, u stvarno životu tu razliku nećeš vidjeti jer je premala da bi bila očita i to dobro zapamti. A da ne pričamo koliko to 2.5" mehanički disk na 5400rpm ubije.
I još je jači ulet i dodajem i7, čista glupost i totalno nepoznavanje činjenica.
Tu da govorimo Pentium vs četverojezgreni IB i5, ili u slučaju SB tek i7 od 2630qm na dalje, onda nemamo o čemu razgovarati, ovako...
neuromaniac:
ovo za i7 nemam potrebe uopće komentirati. Po testovima vidiš što ti treba tj. što ćeš kupiti a ovo za mehanički disk je već rečeno.
Pentium B980 apsolutno je po mome mišljenju neisplativo kupovati sa obzirom na to što nudi. Ali opet će ga ljudi uzeti jer ih ograničava budžet kod kupovine laptopa.
paprikash:
--- Citat: daRio - 15 Veljača, 2013, 21:14:53 ---
--- Citat: neuromaniac - 15 Veljača, 2013, 14:32:11 --- samo core i5 ili i3 procesori nikaki dual core i te fore , to je prestara tehnologija
--- Kraj citata ---
Sa ovime se slažem i dodajem i7 a ono sa čime ne sam obrisao.
U firmi i doma već 10 i više godina imamo samo HP laptope i osim baterija koje izdrže 1-2 god. sve drugo radi bez greške.
--- Kraj citata ---
2 sandy bridge jezgre nisu za bacit :nono:
trenutno koristim celerona u desktopu dok ne uzmem šta bolje i ne koči ništa,
ono što i5 za laptop izvlači je turbo core i hyper threading :icon_thumright:
ivanm:
pričate takve gluposti i usporedbe da je to presmiješno..
uspoređujete b980 i i5 koji je dve klase iznad, nije to poanta..
kao da kažeš da je piaggio zip smeće, zračno hlađenje, mali kotači ma užas.. uzmi radije novog runnera, vodeno hlađenje, veći kotači, hidraulična vilica..
da samo zip je 11000kn a runner 19000kn..
tak i laptopi, 15.6 sa b980 i identičnom dodatnom opremom osjetno je jeftiniji od laptopa sa i5 procesorom..
čast iznimkama ako za samo 300kn razlike dobiješ i5 makar je to rijetkost.
i5 laptop sa ok ostalim komponentama je 5000+kn dok su b980 ispod 4000kn..
kupuješ laptop za ono što ti treba i koliko novaca imaš i to je jasno ko dan..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju