Općenito > Propisi
Polaganje A1
dachi:
ja neznam otkud sam ja vidio u knjizi 19 god :dontknow: :dontknow:
istipa eo ispravak :icon_thumright:
U A2 kategoriju ulaze motocikli čija snaga motora ne prelazi 35 kW i čiji omjer snaga/masa ne prelazi 0,2kW/kg, tako da s položenom A2 kategorijom možete voziti motocikle do 600 cm³ (ovisi o omjeru snage/mase).
[/color]Upisati se može osoba koja ima minimalno 18 gododina. U obuci prolazite 30 sati iz teorijskog dijela, predavanje prve pomoći i 20 sati iz praktičnog dijela.
[/color]Ukoliko posjedujete B kategoriju, u obuci imate samo 15 sati vožnje. Obuka se provodi na motociklu Yamaha YBR 250cm³.
zvonkec_92:
ma položi ti A1 isplatit če ti se.. ja da sam čeko 18. rođendan poludio bi, a do tad bi nabro već 500 kazni, ovako sam položio sa 16 i vozio se 2 godine bez ikakve brige.. a bome 2 godine neče tak brzo proč...
marinjo:
mislim da nemožeš polagati A2 kategoriju, moraš prvo položiti A1, pa onda nakon dvije godine položiti A2.
tko je sa 16g. položio ispit i u svakoj kategoriji je proveo dvije godine, taj sa navršenih 20 g. starosti može položiti za a kategoriju, onaj koji je sa 18 polagao, taj će moći dobiti A kategoriju sa 22g starosti. tko je položio sa 24 g. starosti taj odmah dobiva A kategoriju.
do 24g. starosti u mladi vozaći.
istipa622:
--- Citat: marinjo - 13 Veljača, 2013, 09:45:43 ---mislim da nemožeš polagati A2 kategoriju, moraš prvo položiti A1, pa onda nakon dvije godine položiti A2.
tko je sa 16g. položio ispit i u svakoj kategoriji je proveo dvije godine, taj sa navršenih 20 g. starosti može položiti za a kategoriju, onaj koji je sa 18 polagao, taj će moći dobiti A kategoriju sa 22g starosti. tko je položio sa 24 g. starosti taj odmah dobiva A kategoriju.
do 24g. starosti u mladi vozaći.
--- Kraj citata ---
krivo, ako A2 polozis sa 18, A mozes sa 20 (ako A2 polozis sa 19, a mozes sa 21)
Znaći moraš imat 2 godine staža na A2 ako hoces A polagati prije 24-e godine.
A1 nema apsolutno nikakove veze sa A2 i A
marinjo:
Najranije šest mjeseci prije navršenih godina propisanih za izdavanje vozačke dozvole određene kategorije, odnosno
- 15 i pol godina za moped – “M” kat.
- 15 i pol godina za motocikl – “A 1” kat.
17 i pol godina za motocikl – “A 2” kat.
najranije 19 i pol godina za motocikl – “A ” kat.
- 17 i pol godina za osobni aut. – “B” kat.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju