Tehnički kutak > MojSkuter.com servis: FAQ

Gume

<< < (850/899) > >>

Corector:

--- Citat: Bakonja fra Brne - 29 Travanj, 2021, 02:56:11 ---Tra%u017Eim neke meke, udobne gume. Vozim se isklju%u010Divo ljeti i to malo.

--- Kraj citata ---

Imas ove zahtjeve, a htio bi da kupis gumu na licu mjesta i da je odmah namontiras. To su zahtjevi 90% ljudi, i sto mislis kolike su sanse da neces dobiti meke i udobne gume???

Za dobru gumu se ipak treba potruditi, i dobra guma ne znaci da ce je uzivati iskljucivo "trkaci" nego se osjeti doslovno cim sjednes na skuter i zakotrljas ga u prvih nekoliko metara.

Da skratim pricu, Dunlop, Michelin i Pirelli ti rade TVRDE gume... Ta ti prica jos igra kad se sve dobro ugrije i na motociklima... Za male lagane skutere bitno je da je guma sto meksa, em ti lijepo amotrizira em imas prijanjanje jer nemas dodatnih 100kg da je stisnu od podlogu....

Trenutno postoji problem s dobavom Bridgestonea u 120 70 12 dimenziji, nisam istrazivao zasto je to tako, i dal je zbog blokade Sueza...

Ako zelis mekanu, udobnu, i dugotrajnu takvu gumu, a ne da imas opanak nakon popa godine vec, onda se moras potruditi i naruciti si gume i s takvima doci do vulkanizera, takav angazman se itekako isplati!!

Od ostalih mekanih guma, navesti cu ti neke:
- Heidenau K66
- Heidenau K61
I imas jos neki kisni model neda mi se sad trazit.

Bridgestone i Heidenau su top.

Mitas ti nudi Touring Force, al njega gledaj kao poslijednjeg iako je najjeftiniji, s razlogom naravno.
I imas Super Soft serije za Mjtasa koje i kostaju, recimo, MC34 model, ta je odlicna za nekoga tko se ne vozi vise od 2000km godisnje.

Bakonja fra Brne:
Najrađe bi te Bridgestone koje si nahvalio mada sam svjestan da neću koristiti ni 50% njihovih mogućnosti.
Ne mora odmah biti na prodajnom mjestu. Malo ću pričekati pa naručiti te i kod Darija ih montirati. Hvala na trudu za odgovor.
Možda bi bilo pametno odmah promijeniti i pločice pa bi jedno vrijeme trebao biti mir.

Corector:
Da, prica se opet ponavlja.

Ekipa stalno zabrijava da je to trkaca i fors guma. Ja znam kome to govlrim, ja znam da nas ima koji se.vozimo rijetko i lagano, ja znam to sce i s dobrim.razlogom to govorim.

Eh sad zasto, neda mi se u dubioze ici, vec sam objasnio tristo puta.

Ako imas covjeka koji je uzorkovao na preko tisucu skutera.

Ako imas covjeka koji je imao preko 100 svojih skutera.

Ako imas covjeka koji ne spusta motor ispod 2 glave kad ga potjera u kosmoski mod.

Onda sam valjda vidio barem 10 identicnih takvih kao sto si ti, popricao s takvima koji su pali, zasto su pali, zbog kakve gluposti su pali, a nikad gasa nisu dali.

To sto se ne reklamiram, ne znaci da sam glup.
Ja znam da se pusi k**ra* ovima sto placaju reklamiranje, ali ti sto se najvise reklamiraju su u sustini najveci prevaranti, jer oni gledaju samo interes, njega zanima omjer ulazne cijene i na njemu je jedina kvaliteta da odradi kvalitetnu nabijacinu marze, plate da se cuje za njih, a osim rijetkih iznimaka to je sve prevara. Takvi ljudi u pravilu ti na suptilan nacin, na finjaka zaoravo zele zlo, ilitiga, boli ih k**ra* jer on grize samo kes kes kao bjesni ker, a sve ostalo je nebitno nakon sto ga ugrize i odnese u svoj pozamasni stek.

Eh da, ako se nekome svidio post, molim da odjebe sa bilo kakvim pokusajem lrivatnog smaranja i crpljenja informacija kao iz Arapske zemlje, jer ce biti odfakan po kratkom postupku ilitiga nezamjecen.
Pomogo sam vise puta nego svi jebacki svecenici ovog svijeta i svoju misiju sam ispostovo.

stipe:
Kakve su michelin power pure gume?

Dosle su sa skuterom, nove, a na njima jos nisam vozio, ako i jesam ne sicam se vise.

Kad kupujem gume,  uvik kupujem bridgestone, pa ne znam sto ocekivati od ovog michelina...

challenbeen:
Gume koje ce ti uvaliti svaki Piaggio serviser. Uvalili su mi na malagutiju, vozio sam ih samo cca 500 km, nisu se pokazale u kratkom roku loše... izbjegavao bi mokro vrijeme sa njima...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju