Tehnički kutak > MojSkuter.com servis: FAQ
Gume
ljubo46:
--- Citat: challenbeen - 12 Listopad, 2020, 20:44:34 ---
--- Citat: ljubo46 - 12 Listopad, 2020, 20:25:18 ---Hej ekipa jel valjaju sta ove gume?
https://www.kupigume.hr/moto-gume/set-moto-gume-mitas-mc-34-120-70-12-130-70-12/3da6676a6a330f0853154d5d326525c8-957e667e7d05548ebdd27a89957a694e
--- Kraj citata ---
imam na skipperu, kupio sam na istom tom linku, drže odlično, ali se troše brzo, pogledaj mi na temi
--- Kraj citata ---
Aha hvala
Pogledat ce
Ako se trose brze znaci da drze
Corector:
3300km, montirane 2.6.2020. Mitas, ilitiga Sava jer su isti k**ra*, model MC20. Dimenzije 130/60-13 Nrg mc3.
Reko da vidimo kakve su naspram Molasica. Uz opustajuce zvuke Kaleta dok u pozadini vrtim video "Jedi leba domaci Mrale" i "Sivo nebo", moram iznesti dojmove do sada, nakon NEKOLIKO MJESECI!!!
U pocetku je to dobro, nova guma ko nova guma. Al jebes ti to, poserem se ja na sve prve dojmove, makar sam sposoban vec u startu nanjusit hoce li guma uskoro postati neupotrebljivi opanak, ili u najboljem slucaju poluupotrebljivi!
Jos jednom, poserem se na sve prve dojmove kad namontirate "nove gume".
Naime, pocelo se desavati ono cega sam se i pribojavao i s cim imam iskustva na stotine primjeraka guma, VRIJEME JE UCINILO SVOJE, nakon svega 4.5 mjeseca voznje.
Pala je i temperatura, a imamo i vlazne ceste.
Dojmovi su sljedeci; pocela je klizati i proklizavati tamo gdje to ne ocekujem, testirao i kocenje, to je kurcina na vlaznom, otvrdnula je. OK, stanimo na loptu, nije kao MC16 da je neupotrebljiva po ovom vremenu, ali je osjetan veliki pad performansi, po mojim kriterijima - kupovina ove gume se vise nikada ne smije ponoviti!!!
Eto, bio sam zadovoljan 4.5 mjeseca, a sad vec moram paliti "kao po jajima mod". Nabijem ga na k. S Molasom se vozim ko isus na nakitanom skuteru u sred teske zime po mokrom. Mogu se opustiti daleko vise, ali problem je kad ti opanak oklizne tamo gdje ne ocekujes, e to me zabrinjava!!! Dalje necu nista ni spominjati koliko je ta guma superiornija i VJEČNIJA.
Sad suti i trpi do sljedeceg ljeta i iskljucivo suhog asfalta kada ce i dalje biti uporabljiva, ali sigurno ne kao prve sezone.
Umoran sam od testiranja i experimentiranja na malim kotacima za 50tke, zna se sta je najsigurniji kompromis.
aprilija top:
Sad kad je masna ceata ni jedna ne drzi kisa jos nije isprala cestu meni super drzi mc20 i na bbu i na katani.
challenbeen:
Zamalo sam ih kupio haha ... ali sam se odlucio na Mitas c16 za isto NRG... nije baš sam da sam više od 100 metara napravio sa njima na NRG, pa jbg, cini mi se dobre i lijepo savršeno mekane :toothy12: :icon_biggrin:
Corector:
Ne drze dobro niti kad je bilo suho i hladnije neki dan. U zavoju ne lijepe, nego se kotrljaju samo i lagano cimuckaju, i kad to osjetis, lijepo si zadas limit do 15° nagiba i onda je dobra. Sta ja znam, ko da je netko ilegalno narezao obicnu Savu.
Ako ne smijem gasirat skuter od 50ccm, onda je to shit, taman posla da moram imati respect prema termo grupi od 50ccm, i da moram kontrolirat koliko cu gasa dodavat, to je direktan napad na moj ego.
Nedavno sam se vozio u dvoje dok je padala kisurina, ali tada se veci pritisak ostvaruje i bolji grip, sada kad sam solo probao, nije to to.
Stignem po ovim prilikama svasta provozat i usporedit.
Jedino je onaj Mitas Touring force mekan i sada dok je zahladilo.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju