Tehnički kutak > Styling skutera
"Problem" sa elektronikom (električari, upomoć)
aprilija top:
pa relej ti pojaca struju tri put bolje od svega ovoga kaj ste vi napisali tak da znas nisi elektricar pa neznas samo relej moras znat spojit da pojaca struju
3alfa3:
--- Citat: aprilija top - 28 Srpanj, 2008, 16:43:49 ---pa relej ti pojaca struju tri put bolje od svega ovoga kaj ste vi napisali tak da znas nisi elektricar pa neznas samo relej moras znat spojit da pojaca struju
--- Kraj citata ---
Onda cu ja stavit 50000 releja u seriju i sa baterijom od rucnog sata napajat cijelu kucu. ;D
majic_sk:
--- Citat: 3alfa3 - 28 Srpanj, 2008, 16:49:30 ---
--- Citat: aprilija top - 28 Srpanj, 2008, 16:43:49 ---pa relej ti pojaca struju tri put bolje od svega ovoga kaj ste vi napisali tak da znas nisi elektricar pa neznas samo relej moras znat spojit da pojaca struju
--- Kraj citata ---
Onda cu ja stavit 50000 releja u seriju i sa baterijom od rucnog sata napajat cijelu kucu. ;D
--- Kraj citata ---
:icon_thumright: :icon_thumright:
nama doma to već funkcionira....
a sve zahvaljujući aprilia topu :icon_thumright:
Benjamin:
e ovo je presmijesno....pa da sam ja u skoli reko svojim profesorima iz elektrotehnike...ja neznam...nebi jos dan danas zavrsio skolu valda...
gozz:
--- Citat: Benjamin - 23 Srpanj, 2008, 16:02:48 ---sve je to tocno ali u auto i moto tehnici nikad napon nije idealnih 12v nego je uvijek preko...variira na skuteru od 10-11V pa sve do 13-14V ovisi o okretajima...na 50ccm nema stabilizatora napona jel su svjetla direk spojena na namotaje...i od tmoa dolazi AC struja znaci izmjenicna...a ostatak instalacije odnosno radi na DC istosmjernoj...odnosno ima regulator napona..odnosno regler ali on je metnut smao zbog toga da se moze puniti akumulator..i ide jedan vod iz namotaja u njega i onda ispravljena struja na akumulator...i za stop svjetlo je isto DC...
to bi bilo to kaj se tice 50cm instalacije...auto i skuter nemozes usporedivati..bar ne kaj se tice 50ccm..
--- Kraj citata ---
A di me sad ti povuče za jezik... ja tu pokušavam objasniti na naj jednostavniji mogući način, da i široke mase mogu razumjeti, a ti ovako... ;D
ako hoćeš, "obučem" ja svoju Tesla svjedodžbu i FER diplomu, pa se možemo stručnije razgovarati... :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju