Razmišljam da na Nexus 250e stavim Malossijev variomat. Originalni variomat ima problema sa spojkom ("kuplungom"), pa skuter nije startni. Osjetnije ubrzanej se osjeti tek kada pređe 50km/h. Do te je jako brzine trom, pa teže parira čak i nabrijanim 50ccm skuterima (ipak Nexusu ima preko 180 kg)!
U servisu su mi rekli da Malossi za ovaj tip skutera dođe 1150 Kn (ruke+dijelovi), no zanima me koliko se dobije na performansama.
Gubili li se što u odnosu na standardni variomat (maksimalna brzina, ubrzanje pri višim brzinama)?
U nekoj temi sam pročitao da investiranje u auspuh nije isplativu, jer je jedini efekt bučniji agregat ... što je dobro samo za privlačenje pozornosti...
kakva je situacija što se tiče variomata?
lijepo sjedaj na skuter i u vukovarsku po malossi multivar i set federa za kvačilo
nema tu nikakve mudrosti, gore sve staviš iz seta tog od multivara i iz onog seta federa za kvačilo, staviš crvene gore i to je to
meni treba pol sata da se to promijeni, evo dođi do bj i za čevape ti to promjenim
s multivarom ćeš dobiti u svemu osim u krajnjoj, možda 1-2 kmh ,al ništa značajno
start bolji, međuubrzanja, vrti se na većim obrtajima skuter, ali to te ništ nebrine
znaći, to šta sam rekao gore i da onda vidiš start