Amo budite iskreni, koliko vam traje ulje za kočnice? Znači kupite ga, naspete ga u posudu i odložite ostatak na stalažu? Koliko ga držite na stalaži, nakon koliko kupujete novo?
S obzirom da mi ne drži ova priča vodu da otvoriš ga jednom i šta naspeš naspeš, ostalo baci jer se pokvarilo/će se pokvarit. Mogu se složit da će izgubit malo svojstva zbog doticaja sa zrakom, al ne virujem da će skroz propast zbog toga Nigdi ne piše na ambalažama takva napomena, valjda bi proizvođači napisali to na ambalažu da zaista tako rapidno gubi svojstva.
Ako imas neku takvu na polici, na pola punu bocicu i otvorenu prije 12-24 mjeeca, sacuvaj i kad ces ic na tehnicki ponesi pa zamoli da ispitaju vreliste. Dobit ces odgovor na svoje pitanje.
S druge strane, kociona tekucina spada u jeftine prozvode i nije tragedija ako ti pola propadne (i vise od pola ako treba). Ali ako si skrt, napravi ovo sto sam ti savjetovao. Meni je isto logicno da joj nebu nis za godinu dana ak je hermeticki zatvoreno, jer, u 1dl zrka nebi smjelo biti dovoljno vlage da tekucina porpadne, ali, napamet nebi to stavljao. S druge strane, moze se lako desit i da je vreliste takve tekucine vise od potpuno nove tekucine.
Inace, mijenjam svake godine, ponekad bude staro i 2 godine ako se manje vozim (na motoru zapravo mijenjam kad malo potamni), ali nikad vise od toga. Na autu ne mijenjam osim ako nije blizu granice vrelista, a to mi svake godine ionako provjere na tehnickom pa ako je proslo, ali je blizu granice - te godine zamijenim. Trenutno je u autu staro oko 5 godina i na zadnjem tehnickom je bilo odlicno