dobro veče dobri ljudi
od zadnjeg puta se skupilo nesto malo vremena pa sam i odradio nesto u vezi ovog "projekta"
kupljen je far od vxr modela tako da mi je srce na mjestu sto se tice toga, dalje vile stizu iduci mjesec kad bude placa
posto dolaze vile i imam podizac amortizera iza a i ovako je nogara bila niska i morao sam birat mjesta gdje cu ostavljat motor pa sam odlucio rijesit i to, odrezao sam ju prije nosaca federa i produzio za cirka 4 cm, ne zvuci puno no dovoljno da se ne prevrne sa nogare.
dalje, odlucio sam presvuci i "podnice" u carbon pa cete u prilogu vidjeti i sliku kako to izgleda..
zadnji detalj koji jos nije gotov a meni najbitniji je taj da sam osmilio princip blokade za sp-a, pomalo i jest komplicirano za izvest no ne izgleda tako..
naime, u "razvodnu kutiju" gdje ulazi jedna sajla a izlaze dvije dole kod rezervoara planiram staviti mehanizam koji cu sam izraditi a kojeg ce pokretati mali servo motorić, ideja je ta da imam prekidac u blizini ili na nekom pristupacnijem mjestu a da nije toliko vidljivo i kad ga prekinem servo motoric gurne mali ajmo kao reci klin koji udje u ovu kutijicu na slici i zablokira gas na 45-50 (naravno sve ce biti precizno izmjereno u koju poziciju dodje i na koju se mora staviti da se zablokira na zeljenu brzinu) i to je ajmo reci sva mudrost i nadam se da ce mi uspjeti uskoro. jedini problem je sto servo radi na 3-7V tako da ga ne mogu spojit na aku nego nabaterije no dobro. snimio sam i kratki video da vidite o cemu govorim.
do iduceg puta LP