Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
R50X
SlowRider:
--- Citat: JetFighter - 10 Travanj, 2009, 22:35:06 ---Evo me opet !!!
Pogledaj na prosports po Aprilia SR50 Ditech morini-definitivno isti kao i za morini (formula,aprilia funmaster,R50X itd ...)!!!
--- Kraj citata ---
Kako to mislis isti? Gledas po slikama? :icon_scratch:
JetFighter:
Nisam gledao slike nego sam brzo preletio preko par morinijevih koji se poklapaju,a za Ditech je daleko drugacija oznaka za ZX po kojem sam gledao !!!4488 i 5582
JetFighter:
Jel mi moze neko pomoci po po ovom pitanju ???
Malo sam cackao po Exhaust calculator-u a nisam bas siguran da sam najbolje skuzio program-a i trebaju mi neki podaci !!!
Na lijevoj strani-gdje su osnovni podatci sve ok-to znam sto i kako - jel netko zna gdje mogu naci podatak ili netko vec zna te mjere za R50X
Treba mi kut ispuha - (Duration of the exhaust port)-to nemogu izmjeriti ni pomocu trikova a neznam koliki je kut !!!
Promjer ispuha (na cilindru)-(da sad ne skidam spuh pa da mjerim)
I duzina porta- e sad me ovdje zanima jel to mjera od ruba cilindra pa do izlaza ili do neke druge tocke ???
A na desnoj-e to bas ne kuzim previse !!!
Giz:
Duration of the exhaust port
Krivo si ovo shvatio. To nije mjera koju možeš klasično izmjeriti nego se očituje kao vrijednost u kutu naspram pune rotacije radilice tj. koliko dugo je ispušni port otvoren naspram 360 stupnjeva koje radi radilica u jednom okretu i taj češ podatak jako teško dobiti bez posebnog alata i skidanja auspuha. Naime, trebao bi okretati radilicu i gledati koliko dugo traje ciklus ispuha na tom specifičnom klipu. I da, on se ne izražava u mjernoj jedinici vremena jer se ta veličina konstantno mijenja porastom broja okretaja. ;)
I koliko vidim, nemaš osnovnog znanja oko ovoga pa ti iskreno savjetujem da ne ideš tamo di ne razumiješ jer bilo koja od ovih mjera mjenja drastično rezonanciju i ponašanje aupuha.
Drži se provjerenih stvari. ;)
JetFighter:
Istina da ne kuzim bas previse te dublje stvari oko ovih motora.........
Nego KAKO DA SKUZIM ako ne budem kemijao i pokusavao s tim kojekakvim zajebima-pa kad je bal nek je ........ ;D ;D
Ako profulam lako ga skinem pa pokusam opet-nedavno sam rjesio bocu za tig pa bi bio red da i nju malo testiram.......
A dok ne stignu djelovi moram se necime zanimati---posla bas i nema bas previse pa se moze naci vremena za kemijanje------
Skuzio sam to oko kuta ispuha-koliki kut napravi radilica od trenutka otvaranja do trenutka zatvaranja ispusnog kanala--------
Jeba te pituljica Giz------Podsjetio si me sa tim svojim Specijalnim alatom---pa ja dolje u radioni imam 10 tih kutomjera za takva mjerenja !!!(Kutomjer sa utegom na polugici)
Koji sam ja IDIOT-a radio ih za prodaju bravarima i sl. A podjela gravirana na laseru i odradjena u ACadu sve po 0,5 stupnjeva-tako da nema sanse da fulam kut ............
Samo me hebe sto to moram sve rastaviti i napraviti redukciju sa radilice na kutomjer !!!
Hvala na dobroj preporuci "Hvali more ,drz se kraja " ;Dal moram ja malo cackati,cisto nemogu bez toga !!! :dontknow: :dontknow:
dok nesto ne pokvarim neznam se ostaviti kemijanja !!!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju