Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

R50X

<< < (45/163) > >>

MaeroxT:

--- Citat: Giz - 09 Rujan, 2008, 23:24:21 ---Super posao ali si mogao baciti i koju slku više.

Ovo što se tiče dizne...
Da rasvijetlim to malo... Nije tebi tu dizna kriva jer gorivo ne ostavlja ovakav crni i masni talog.
To je ono što sam ja primjetio kod ovih naših Mikunijevih frga a radi se o tome da im se nakon nekog vremena zaštopavaju uljni kanali ako ulje nije kvalitetno.
Neki put se sam odštopa ali mi onda nabaca ulja ko blesav u cilindar pa sve zaslini. Zato svakih mjesec dana ja skinem frgu i carb cleanerom ju dobro okupam i poštelam.
Onda sam opet miran sljedečih mjesec dana.

Naime, kanal za ulje je dosta vodoravan pri ulasku u venturi i kad scoot stoji neko vrijeme znaju se talozi napraviti. Iako pumpica kontrolira protok ulja a ne sami kanal svojim presjekom, kanal je preuzak i pogodan je za sedimentaciju taloga tog ulja na putu prema frgi iz pumpice.

Inače, za vikend opet skidam frgu i kemijam sa proširivanjem venturija jer sam podrobnim pregledom skužio da je promjer venturija u biti 17mm x 10mm dok sa strane imam lufta jedno 4mm za proborati a da ništa ne shebem.Uz to ču probati proborati sitno i uljni kanal da riješim to začepljivanje. Update če biti krajem tjedna. :icon_thumright:

--- Kraj citata ---
E sad, jel se štopalo štogod ili nije, nemam pojma, što se tiče ulja koristim castrol actevo koje su mi preporučili u servisu pa sad jbg; a baš sam jučer pomislio kako bi bilo najbolje prebacit se na samostalno miješanje goriva, jer ovome baš ne vjerujem. Ono što je sigurno jest da je svjećica prije ugradnje next r-a u tri navrata koliko sam gledao bila masnocrna, a kad sam konačno stavio spuh i očistio ju i provjerio nakon 50-tak km, dobila je lagano smeđu boju bijele kave, kako valjda i treba, a takva je bila i jučer ???.

Giz:
Svječica ti je ok... tu nema govora. Ali talog na čelu klipa govori drugačiju priču a to je da je ulje u najmanju ruku "čudno".

MaeroxT:

--- Citat: Giz - 10 Rujan, 2008, 09:57:22 ---Svječica ti je ok... tu nema govora. Ali talog na čelu klipa govori drugačiju priču a to je da je ulje u najmanju ruku "čudno".

--- Kraj citata ---
A ništa, morat ću ga probat poštelat i malo češće provjeriti da utvrdim šta je.
Nego, koje ulje ti sipaš i preporučaš? Zadnje koje sam davno koristio je tts, ali na mašini što se vrtila pod normalno na oko 12500.

vpucko:

--- Citat: MaeroxT - 10 Rujan, 2008, 08:24:33 ---
--- Citat: vasso123 - 09 Rujan, 2008, 23:01:01 ---Sve super,samo me bode ta ori glava,trebo si ju preradit za 70ccm...

--- Kraj citata ---
Što, gdje, kako :dontknow:???

--- Kraj citata ---

pa koju si glavu uzeo serijsku od motora sto si prije imao ili?

neer:

--- Citat: vpucko - 10 Rujan, 2008, 12:53:12 ---
--- Citat: MaeroxT - 10 Rujan, 2008, 08:24:33 ---
--- Citat: vasso123 - 09 Rujan, 2008, 23:01:01 ---Sve super,samo me bode ta ori glava,trebo si ju preradit za 70ccm...

--- Kraj citata ---
Što, gdje, kako :dontknow:???

--- Kraj citata ---

pa koju si glavu uzeo serijsku od motora sto si prije imao ili?

--- Kraj citata ---
to i meni cudno pa trebala bi doci i glava uz cilindar jel?? jer nema smisla kupovat samo cilindar bez glave.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju