Tehnički kutak > Tuning skutera

Malossi variomat - isplati li se

<< < (4/4)

Aleksandar:
netreba ti kljuc,nego se snađeš nekako da zablokiras osovinu. ja zablokiram s nastavkom za gedoru tako da uprem u karter- doslovce 5 sek posla na vxr
il jednostavno vulkanizer skine u sekundi makar ni u ludilu nebi zatezao nazad maticu s zracnim pistoljem

pitaNS:

--- Citat: Aleksandar - 27 Lipanj, 2008, 10:17:59 ---netreba ti kljuc,nego se snađeš nekako da zablokiras osovinu. ja zablokiram s nastavkom za gedoru tako da uprem u karter- doslovce 5 sek posla na vxr
il jednostavno vulkanizer skine u sekundi makar ni u ludilu nebi zatezao nazad maticu s zracnim pistoljem

--- Kraj citata ---

ja uvek zavrćem pištoljem nazad, ali uvek gledam da mi nije jak pritisak u boci da ga ne bi pretego! i sve ok... :icon_thumright:

Aleksandar:
ja na ruku imam "osjecaj" jos uvijek  :toothy12: tak da nemam potrebe za pistoljem

neer:

--- Citat: Aleksandar - 27 Lipanj, 2008, 12:17:40 ---ja na ruku imam "osjecaj" jos uvijek  :toothy12: tak da nemam potrebe za pistoljem

--- Kraj citata ---
ma neka neka ja se sto vise udaljavam tog pistolja fuj!!! bollje je rukom skontas onaj osjecaj do koliko trebas zategnuti

Jandro:

--- Citat: vlasnikTGBa - 27 Lipanj, 2008, 10:09:39 ---Skroz sam se nabrijao kupiti taj variomat. Išao sam ove srijede u Samoborsko gorje kod prijatelja u u vikendicu. Samnom je na skuteru bio kolega... kad smo krenuli se penjati uz strme serpentine, mislio sam da će skuter crknuti pod opterećenjem ... no izvukao nas je. Vjerujem da bi se sa boljim variomatom lakše gore popeo.

Nego, čuo sam od jednog kolege da je jako teško skinuti maticu koja drži prednju koluturu variomata pričvrščenu za radilicu. Frka je u tome što se ta osovina okreće, pa ti treba poseban ključ kojim daš "kontru" da bi mogao skinuti maticu. Osim toga, matica je navodno krvnički zategnuta... kažeš da si to riješio za pola sata - kako!?

--- Citat: Jandro - 23 Lipanj, 2008, 18:32:57 ---lijepo sjedaj na skuter i u vukovarsku po malossi multivar i set federa za kvačilo
nema tu nikakve mudrosti, gore sve staviš iz seta tog od multivara i iz onog seta federa za kvačilo, staviš crvene gore i to je to
meni treba pol sata da se to promijeni, evo dođi do bj i za čevape ti to promjenim  :icon_biggrin:

s multivarom ćeš dobiti u svemu osim u krajnjoj, možda 1-2 kmh ,al ništa značajno
start bolji, međuubrzanja, vrti se na većim obrtajima skuter, ali to te ništ nebrine
znaći, to šta sam rekao gore i da onda vidiš start

--- Kraj citata ---

--- Kraj citata ---

ma ide ona dolje s pol gasa
a kako, sve šarafe dolje i redom ajmo i to je to
neznam kak da ti drugaćije objasnim

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju