Tehnički kutak > Tuning skutera
Malossi variomat - isplati li se
vlasnikTGBa:
Razmišljam da na Nexus 250e stavim Malossijev variomat. Originalni variomat ima problema sa spojkom ("kuplungom"), pa skuter nije startni. Osjetnije ubrzanej se osjeti tek kada pređe 50km/h. Do te je jako brzine trom, pa teže parira čak i nabrijanim 50ccm skuterima (ipak Nexusu ima preko 180 kg)!
U servisu su mi rekli da Malossi za ovaj tip skutera dođe 1150 Kn (ruke+dijelovi), no zanima me koliko se dobije na performansama.
Gubili li se što u odnosu na standardni variomat (maksimalna brzina, ubrzanje pri višim brzinama)?
U nekoj temi sam pročitao da investiranje u auspuh nije isplativu, jer je jedini efekt bučniji agregat ... što je dobro samo za privlačenje pozornosti...
kakva je situacija što se tiče variomata?
Aleksandar:
apsolutno se nista ne gubi-normalno da dobijes -to i je svrha
a to ti je standart- elastican start dakle nema rupa nego isto ubrzanje. malo meduubraznja i mozda koji km krajnje ovisi o gramaži
ak stavljas to stavi i nesto ipak tvrde federe kvacila da kasnije kvacilo hvata pa te "ispuca" kad kreces naspram kak je sad.
ugradnja je jednostavna ako se imalo kuzis u mehaniku tak da ti je glupo placat u servisima jer je u vecini slucajeva tam ugradnja losa jer ne paze na nista -nije njihov scoot
vlasnikTGBa:
Hm ... gramaža, tvrđi federi - čini mi se komplicirano. Ne kažem da je to nuklearna fizika, ali ipak treba znati kako to skombinirati, a ja o tome ne znam ništa!
Mislio sam da ima neki gotovi kit, a ne da sad moram birati federe i nekakvu gramažu.
Gdje se to može kupiti? Ima li neki online cjenik?
robert:
--- Citat: vlasnikTGBa - 23 Lipanj, 2008, 13:11:32 ---Hm ... gramaža, tvrđi federi - čini mi se komplicirano. Ne kažem da je to nuklearna fizika, ali ipak treba znati kako to skombinirati, a ja o tome ne znam ništa!
Mislio sam da ima neki gotovi kit, a ne da sad moram birati federe i nekakvu gramažu.
Gdje se to može kupiti? Ima li neki online cjenik?
--- Kraj citata ---
dobar izbor malossi djelova imaš u piaggio centru u vukovarskoj i bencony u sesvetama! nazovi ih i pitaj cjene!
sve telefonske brojeve možeš naći ovdje na forumu!
Dinac:
e vidis , to je i mene jebalo, samo ja imam malo vise varijabla :)
rijesenje sam nasao u razgovoru sa deckom iz AUTO Bil-a na Jarunu, oni imaju sve te moguce federe, rolice ,i kod ugradnje oni isprobaju sa svojima i na kraju kupis sto ti treba.Dakle nemoras uzimati cijeli set svih mogucih federa rolica i ostalih peedarija..
Nisam jos bio na ugradnji, tako da nemogu potvrditi istinitost price , no cinio mi se OK lik s kojim sam razgovarao ...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju