Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: *Voznja motora bez potrebne kategorije*  (Posjeta: 14617 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Kenny

• Tržnica : (0)
  • forumski biciklist
  • Spol: Muški
  • < < < - > > >
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: NRG
*Voznja motora bez potrebne kategorije*
« : 10 Lipanj, 2008, 17:31:00 »

Imam 17 god , i polozenu A1 kategoriju ( 125 CCM i 11 KW ) , a vec duze vrijeme vozim Piaggio beverly 200 CCM.
Zanima me sta bi bilo kad bi me murjaci zaustavili? Kolika je kazna za voznju motora bez potrebne kategorije??
Koliko KN i dobivaju li se i kazneni bodovi , ili nedaj boze oduzima li se i vozacka???

THX

Offline IKO

• forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Beverly 250 4Road
  • Mjesto: Kaštela
  • Moj Skuter: Beverly 250
  • MojSpuh: LeoVince 4Road
Odg: *Voznja motora bez potrebne kategorije*
« Odgovori #1 : 10 Lipanj, 2008, 18:17:21 »
u istoj si situaciji ka i ja,a neznan kolika je kazna i nedaj bože da doznan  :laughing9: :laughing9:

Offline d3stroyer

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Crospace.net
  • Mjesto: Selce
  • Moj Skuter: Aprilia SR 50
« Odgovori #2 : 10 Lipanj, 2008, 18:20:00 »
u istoj si situaciji ka i ja,a neznan kolika je kazna i nedaj bože da doznan  :laughing9: :laughing9:
evo sad ču ti ja reč:

• posjedovanje vozačke dozvole krive kategorije

za to je predviđene kazna minimalno 1000,00 kn... al ak je drot dobar, brijem da bi te i pustio...
A.C.A.B. - SLOBODA NAVIJA?IMA

Offline Kenny

• forumski biciklist
  • < < < - > > >
  • Moj Skuter: NRG
« Odgovori #3 : 11 Lipanj, 2008, 17:52:21 »

THX na informaciji.
« Zadnja izmjena: 13 Lipanj, 2008, 13:02:59 Kenny »

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #4 : 11 Lipanj, 2008, 18:36:07 »
Novi zakon koji vrijedi od 17.06.2008.

Članak 216.
Novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna ili kaznom zatvora do 60 dana, kaznit će se za prekršaj osoba koja u prometu na cesti upravlja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Članak 223.
Novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji upravlja vozilom one kategorije koja nije upisana u njegovu vozačku dozvolu.
« Zadnja izmjena: 11 Lipanj, 2008, 18:39:22 3alfa3 »

Offline Shiltac

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Varaždin
« Odgovori #5 : 11 Lipanj, 2008, 18:47:16 »
evo sad ču ti ja reč:

• posjedovanje vozačke dozvole krive kategorije

za to je predviđene kazna minimalno 1000,00 kn... al ak je drot dobar, brijem da bi te i pustio...

nema ih dobrih.

Offline noky007

• forumski biciklist
  • Piaggio Beverly 250ie, x10 500 EXECUTIVE
« Odgovori #6 : 11 Lipanj, 2008, 20:09:40 »
Za sad kazna je 2000kn za voznju bez odgovarajuce kategorije!!A kao sto je 3alfa3 reko uskoro ce kazne bit jos vece.....
Dva frenda su dobila kazne za voznju bez odgovarajuce kategorije,s tim  da nisu imali za nista polozeno....A ak ti imas a1 mozda bi dobio nesto manju kaznu!!!Al posto ce doc po novom ove stroze kazne racunaj samo jos i vise!!!

Offline Ivan

• forumski skejter
  • **
  • M696
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Oto?ac
  • Moj Skuter: Gilera Runner 180SP
« Odgovori #7 : 16 Lipanj, 2008, 07:28:25 »
I sad nek mi netko kaže da smo ovakvu državu tražili?!?!?! Pas mater.. B kategoriju sam platio 8000kn i sad još 2500 moram dati za A kako bi izbjegao tu kaznu od 2000kn.  :angry9:Kako se stvari iz neke vrste hobija na brzinu promijene u teški luksuz.
Još bi se nekako s tim i pomirio kad bi barem sve jednako kažnjavali, a ne samo neke.
Bolje izgubiti sekundu u životu, nego život u sekundi...

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #8 : 16 Lipanj, 2008, 10:36:24 »
B kategoriju sam platio 8000kn

Uf...
Poskupilo je "malo" od vremena kad sam ja polagao (1991.). Ja sam platio 300DM sve skupa (ispod 1200 kn), a godinu poslije neki moji prijatelji su platili 100+DM (450-500kn).

Offline neer

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • *
  • Spol: Ženski
    • jizzhut
  • Mjesto: šmićanci
  • Moj Skuter: Tvojskuter
« Odgovori #9 : 16 Lipanj, 2008, 15:16:45 »
B kategoriju sam platio 8000kn

Uf...
Poskupilo je "malo" od vremena kad sam ja polagao (1991.). Ja sam platio 300DM sve skupa (ispod 1200 kn), a godinu poslije neki moji prijatelji su platili 100+DM (450-500kn).
bagatela bokte sad nas opletu po djepu ko budale.stvarno nije normalno a kak je u ostalim zemljama npr. njemacka i austrija iostalo ??

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #10 : 16 Lipanj, 2008, 16:27:48 »
a kak je u ostalim zemljama npr. njemacka i austrija iostalo ??

Vjerojatno vise nego kod nas, ali oni imaju i standard veci...

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • Tržnica : (+33)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Zagreb
« Odgovori #11 : 16 Lipanj, 2008, 17:05:18 »
U nekim zemljama EU je puno teze doci do vozacke jer se trazi mnogo vise nego kod nas :icon_thumright:

Offline Ivan

• forumski skejter
  • **
  • M696
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Oto?ac
  • Moj Skuter: Gilera Runner 180SP
« Odgovori #12 : 19 Lipanj, 2008, 08:20:10 »
Da, jer kod nas samo traže da platiš, a dal' znaš vozit nije toliko bitno..

Glupo mi je to da sa B kategorijom možeš vozit 50ccm, a nesmiješ 150-200ccm. Prometna pravila ionako ili znaš ili ne znaš, a to što bi sa 50cc trebalo vozit 50km/h dok sa 200cc može brže - to je čisto stvar prekoračenja brzine.

Da se vratim na temu.. ako se dobro sjećam A1 bi nakon 18 godina trebalo samo prepisati u A tako da nema nekog smisla da ti piše kaznu. S druge strane negdje sam pročitao (nešto što je Mrcina pisao) da će se sad za A moći polagati tek nakon 24 godine života?!?!?! WTF
Bolje izgubiti sekundu u životu, nego život u sekundi...