Uredništvo > Pitanja, pritužbe i/ili pohvale..
Prijedlog za temu "TRŽNICA"
danc00:
Pozdrav,
evo modernatorima i svima koji imaju ovlasti da se nakaj promjeni u temi "prodaja" postavil bi jedno pitanje.
Pitanje je čisto informativnog karaktera, znači ne želim izazvati nikakve bespotrebne rasprave ili slutnje da želim nekaj loše. Pošto je tema "prodaja" posebno aktivna i zbilja se puno ljudi uključuje u nj te su razni djelovi u opticaju svaki dan, zanima me zašto nema nekih osnovnih pravila kao što su npr. :
-obavezni informativni sadržaj (starost, stanje, osnovene specifikacije)
-obavezna fotografija sadržaja koji se prodaje
-obavezna cijena
Naveo sam neke stvari koje su konstantno izostavljene, a ja mislim da su jako bitne i za kupca i za prodavatelja. Recimo da se ne može dati oglas bez tih navedenih stvari, u protivnome se briše. Ja mislim da bi se uveliko olakšalo onome tko kupuje, a onaj tko prodaje bi bio vjerodostijan prodavač...
Osobno mislim da bi oglasni bili puno jasniji i u startu pojednostavljeni, te da bi se moglo izbjeći nekolicina loših trgovaca odnosno trgovina. Naravno ne bi mogli iskorijniti sve prevarante ali neki postotak bi, a napredak u nečemu makar i 1% je vrijedno spomena.
Eto, ako sam postavil pitanje ili sugestiju na krivo mjesto ja se ispričavam, i molim Vas da premjestite na neko svrsishodno mjesto.
:grejt:
cosa_wp:
--- Citat: danc00 - 14 Prosinac, 2012, 22:04:51 --- Pozdrav,
evo modernatorima i svima koji imaju ovlasti da se nakaj promjeni u temi "prodaja" postavil bi jedno pitanje.
Pitanje je čisto informativnog karaktera, znači ne želim izazvati nikakve bespotrebne rasprave ili slutnje da želim nekaj loše. Pošto je tema "prodaja" posebno aktivna i zbilja se puno ljudi uključuje u nj te su razni djelovi u opticaju svaki dan, zanima me zašto nema nekih osnovnih pravila kao što su npr. :
-obavezni informativni sadržaj (starost, stanje, osnovene specifikacije)
-obavezna fotografija sadržaja koji se prodaje
-obavezna cijena
Naveo sam neke stvari koje su konstantno izostavljene, a ja mislim da su jako bitne i za kupca i za prodavatelja. Recimo da se ne može dati oglas bez tih navedenih stvari, u protivnome se briše. Ja mislim da bi se uveliko olakšalo onome tko kupuje, a onaj tko prodaje bi bio vjerodostijan prodavač...
Osobno mislim da bi oglasni bili puno jasniji i u startu pojednostavljeni, te da bi se moglo izbjeći nekolicina loših trgovaca odnosno trgovina. Naravno ne bi mogli iskorijniti sve prevarante ali neki postotak bi, a napredak u nečemu makar i 1% je vrijedno spomena.
Eto, ako sam postavil pitanje ili sugestiju na krivo mjesto ja se ispričavam, i molim Vas da premjestite na neko svrsishodno mjesto.
:grejt:
--- Kraj citata ---
cijena je obavezna , a i informativni sadržaj (bar nešto) to piše u pravilima
steeef:
treba,malo i pravila procitat a ne glavom kroz zid..
fino pise u pravilima da su cijena i opis predmeta obavezni..slika nije,ako kome treba more ju trazit.
ko ne stavi cijenu i opis oglas se brise.
nekad se ne stigne obrisat iste sekunde al u najkracem roju propust je saniran :icon_thumright:
Rox-Rab:
to bi bilo dobro napravit al opet ce netko samo rec ''ovo je forum a ne oglasnik, imaš njuškalo''
bio sam i ja to predlozio al sam dobio gore navedeni odgovor
danc00:
--- Citat: steeef - 14 Prosinac, 2012, 22:16:19 ---treba,malo i pravila procitat a ne glavom kroz zid..
fino pise u pravilima da su cijena i opis predmeta obavezni..slika nije,ako kome treba more ju trazit.
ko ne stavi cijenu i opis oglas se brise.
nekad se ne stigne obrisat iste sekunde al u najkracem roju propust je saniran :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
Pročital sam pravila, i upravo zato to pišem, jer kolko ja čitam oglasnike ili se ne brišu ili pravila ne vrijede za sve isto.
Zašto bi se slika morala tražit, ako nekaj imaš za prodat a fala Bogu svi koji se bave online oglasnicima ili forumima imaju bar neki uređaj za slikat, ko nema laže i to nije isprika. Recimo ja imam za prodat to i to, jel mi je problem slikat i stavit u oglasnik, jel je meni u interesu da se sve lijepo vidi i da sve bude čisto, ko ne mulja i kome je to u interesu taj će stavit, a jbg oni koji nekaj muljaju ti će preskočit ovaj forum.
Čast iznimkama, ali jel tebi recimo problem slikat fergazer i stavit ga u oglas, ja mislim da nije, a slika govori tisuću rijeći.
Imate volje i možete, pa dajete napravite nekaj da unaprijedite forum... Da vam iskreno velim nebute jedini koji imate to pravilo, i to pravilo nije strano na stranim forumimam i od velike je koristi.
A sad ja osobno ne vidim razlog zašto slika ne bi bila obavezna, pustimo njuškalo itd....ti oglasnici se po ničemu ne mogu mjeriti sa ovim na forumu nit su slični da se mjere.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju