Ostalo > Razne offtopic teme :)
Koji CO2 uzeti ?
Drnda:
neznam koliko znanja imas oko toga...
ali nije ni cudo da se pregrijao.. svi ti aparati ispod 1000eura su vecinom hobby klasa i pogledaj malo koliko se vremena smije variti i koliko onda mora mirovati aparat, ako se ne pridrzavas toga nije ni cudno da se pregrije...
ja imam iskrin profi star nekih 30 i koju godinu i jos je ziv i radi bolje nego inverter kojeg sam platio 4500kn...
za kakvo varenje ti treba aparat tocno...
za elektrode klasicni aparat ili sto?
jer puno toga sto pise u opisu nije istina bas...
kvalitetna oprema kosta, ja bih ti preporucio varstroj i iskru od nama dostupnijih jer imaju ok opremu.. ove kineske marke i nazive ni ne gledaj , pocevsi od kablova koji ne vrijede nicemu.. ja sam par puta mijenjao svoje jer ovi danas koje kupis su smece kvalitete
ivanm:
aparat star 30 godina je vječan i ne može se uspoređivat sa današnjima kojima su sve komponente made in kina..
ivanns:
imam varstroj-ov CO2 140A , dvoumio sam se izmedju njega i Iskrinog ,i prodavac mi je rekao da varstroj ima bolji kvalitet vara ...e sad koliko je to tacno ne znam.za sada radi odlicno,i nemam nikakvih problema. :hello:
Iwo SR Tuono:
sve ovisi za sto ti treba, ovi kinezi tipa ovaj inverter su precjenjeni i ta cijena moze bit dosta manja (za duplo)
sto se tice intermitencije , evo pokupio sam sa neta nesto jer mi se neda svaki put tipkat, samo cu rec u praksi neka stroj ima intermitenciju 60% na max amperazi, to znaci da u vremenskom rasponu od 10 minuta neprekidno mozes 6 minuta zavarivati a hladenje traje 4 minute
c/p
Intermitencija izvora struje predstavlja količnik:
ukupnog vremena zavarivanja i ukupnog vremena rada uređaja – izvora struje:
formula --> intermitencija izvora struje zavarivanja= vrijeme zavarivanja / vrijeme rada izvora struje
vrijeme rada izvora struje= vrijeme zavarivanja + vrijeme hlađenja (praznog hoda)
Primjer:
Izvor stuje ima:
- intermitenciju od 30% - pri zavarivanju jačinom struje od 200 A;
- intermitenciju od 100% - pri zavarivanju jačinom struje od 120 A
Podatke o intermitenciji izvora struje daje proizvođač uređaja (izvora struje) za zavarivanja
zvonkec_92:
eo da javim samo, uzo sam ovaj aparat
http://www.odigledolokomotive.rs/proizvod/aparat-za-zavarivanje-mig-210l-iskravar/
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju