Tehnički kutak > Tehnička pitanja
kako ispitati bobinu/cdi i namotaje na piaggiu 50
hamood:
Evo sad sam mjerio ponovo sa boljim multimetrom, sumnjam na bobinu ili namotaje ako vi znate do cega je ili je mozda nesto trece...
Otpor izmedju bijele i crvene zice je 130 ohma, a izmedju bijele i zelene do 0.5 ohma, otpor na bobini tj. zice sto ide na svjecicu i mase je 3k Ohma
Jednosmjernu sam prvo mjerio crvena i bijela imaju konstanto 12 v a zelena 12v a cim dam kontakt padne na 5v i kad verglam 6-8 v
a naizmjenicna crvena i bijela konstanto 25 v a zelena 25 v, cim dam kontakt pada na 0.5 v a kad verglam ide do 82 v ali tu oko 70-80 bude
Nadam se da je to dosta informacija da neko zna sta mi je otislo na skuter, samo nisam mjerio koliki je bio napon kada skopcam bobinu tj. napon na zici koja ide svjecici, ne znam je li to bitno?
--- Citat: dario007 - 27 Svibanj, 2023, 01:42:42 ---Onda su namotaji ako na zelenoj imaš 70v
--- Kraj citata ---
jednosmjerne ili naizmjenicne?
dario007:
Pise ti sve na pocetku teme između bijele i zelene morsš imati 800-1100 ohma, a između crvene i bijele 110ak ohma.
Koliko vidim imaš 0.5 ohma između bijele i zelene, znači da su namotaji otišli. Provjeri još jednom za svaki slučaj. Mozeš ispitati i direktno na namotaju jer se zna odlemiti žica,pa se to onda da spasiti...
hamood:
to cu provjeriti sutra... a sto se tice ovih napona ja kad ih mjerim izbacuje mi te napone samo kada stavim crnu klemu na plus od akomulatora a kad stavim na minus uvijek izbacuje 0 je li to tako ide ili?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju