Tehnički kutak > Tehnička pitanja
kako ispitati bobinu/cdi i namotaje na piaggiu 50
ivanm:
kak misliš koji lim?
Drnda:
ne kontam ni ja..
uvijek testiram prstima namotaje.. ako me posteno trzne znaci da valja.. ako je slabasno to je ni tu ni tamo... vjerujem vise sebi nego tim instrumentima :toothy11:
pa ocito ti je vlaga, voda ili nesto uslo u kakav kontakt, vecinom pocne propucavati ono kao kad krepa svjecica, ne sporo kao trokiranje, bas ono propucavanje i ugasi se
Miki-speedy:
otkopcaj dio koji ide na instalaciju ako vec nisi
Ceki21:
http://static.kupindoslike.com/Namotaji-za-piaggio_slika_O_2662841.jpg
vidis di je ovaj bijeli kabel na samom namotaju. i gore sjeverno je ovaj tanki plosnati lim boje bakra isto.. kaj je prakticki na samom magnetu. za njega pitam..
glup kvar, meni se taj limic poceo micati, tj. otpustio se i nema iskre i nema. opet ga pricvrstil da bude fiksan i sve 5
Iwo SR Tuono:
sa namotaja mora ti punit oko 160-190V volti izmjenično,ja sam mjerio čak i 210VAC na hiper2pro 50 (mjereno dok sam kurblao :D )
50V nisam siguran dal je dosta, sa pickupa znam da ide nešto malo napona samo kao signal i to je to
edit: pregledaj da nije SLUČAJNO u jacku na namotajima se spojio koji pin jedan sa drugim, to se meni jednom desilo.jednostavno se plastika od jacka iznutra istopila i spojile se dve žice i nebi ga upalio nema šanse
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju