Tehnički kutak > Tuning skutera

Savjeti za turpijanje cilindra

<< < (3/5) > >>

runner_sp180:
teško je to napamet reći, sve ovisi o hodu klipa, duljini klipnjace, auspuhu.. tablica sto je cvele dao je koliko toliko tocna ako je uzeo bas za skutere, opet razlikuju se recimo od enduro, cross motora ili recimo dali je jedan klip ili vise njih.. sto se tice samog turpijanja nemoj mislit da ces visljim ispuhom dobit vise snage, mislim moze bit da pogodis neku optimalu ali ako napamet radis lako pretjeras i onda cilindar moš bacit

Maurini-Tuning:
a ne radim napamet... znam da necu dobit nesto previse,ali ce se osjetit malo...inace taj cilindar radim da se malo naucim turpijanju...

jos cu malo i prosirit ispuh prema grani zx-a,malo cu naostriti pregrade prelivnih kanala i jos ce se malo podignuti i to je to... nadam se da necu zeznuti...

Maurini-Tuning:
Evo,upravo sam po Jenningsovoj teoriji izracunao koliko mi je kut otvorenosti ispusnog kanala potreban...

kut koji sam dobio je 180 stupnjeva,to je od vrha gornjeg ruba ispusnog kanala 23 mm...znaci na toliko trebam dici ispuh :)

Inace,kao sto pise na tablici koju je okacio Cvele60  -180 do 182 stupnjeva je 8000 okr...a zx je pogodan za takve okretaje...

sad se treba sve to dobro isturpijati...nadam se da cu to dobro uraditi :icon_thumright:

runner_sp180:
 :icon_thumright: javi rezultate! mozda ti je bolje za pocetak kemijat tako da klip turpijas za timing , manje ce te kostat ak sjebes  :toothy9:

Drnda:
to u italiji cesto rade recimo

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju