Općenito > Propisi
Polaganje B (imaš A1, A2, A...)
Biker(ss):
Ma nisi dosadan... trebalo se izmjeniti u AM ali nije nemaš beda možeš voziti sve mopede.
Stvar je u tome da bi 1.7.2013 svi trebali dobiti druge vozacke koje ce izgledati nešto poput osobne. Pa vjerujem da ce od tada pisati AM kategorija
više o tome ovdje piše:
http://www.vecernji.hr/auti/foto-video-ovako-ce-izgledati-vozacka-kada-udemo-eu-clanak-497706
također obratite pažnju na ovo što piše u tom linku:
Za upravljanje mopedima potrebna kategorija AM
Uvođenjem europskih vozačkih dozvola mijenjaju se i pravila za upravljanje motociklima. Za upravljanje mopedima bit će potrebno položiti posebnu kategoriju zvanu AM, pri čemu će kandidati polagati teorijski ispit.
Za snažnije motocikle bit će, kao i dosad, potrebno imati položenu A kategoriju, ali za upravljanje snažnijim modelima motocikala vozači će morati prethodno dokazati da imaju iskustva u upravljanju manje snažnim modelima.
File:
Pročitao sam to još prije nekoliko dana,pa me je to i zbunilo, mislim što se tiče AM kategorije.
Ne kužim, jel če oni nama onda našu M kategoriju promjeniti u AM kategoriju prilikom dobivanja nove vozačke nakon isteka stare vozačke?
Ove godine u 7 mjesecu napunit ču 24 godine,koliko sam shvatio novi zakon neču odmah moći polagati za A kategoriju nego ču morati imati A1 ili A2 neko vrijeme,da bih ostvario uvijet za polaganje A kategorije...
3alfa3:
Nije jasno navedeno u medijima, ali logika nalaze da ce se dobit automatski.
S druge strane, u ovoj drzavi nista nije logicno :)
Sent from my HTC One X
vanjavk:
Pitao bi u vezi tih kategorija,nadam se da sa svojim pitanjem ne spamam ovaj naslov teme pošto je obratno?
Znaci polozio sam B kategoriju ubiti za auto pocetkom 2008god,sad cu napunit 24 god za mijesec dana,pa me zanima dal ja mogu odmah polagat A kategoriju da ne krecem od pocetka sve ak me razumijete,preso bi na nesto jace kubikaze,pa me zanima dal je to moguce polagat i sta sve moram proc u auto skoli od tih gluposti naravno osim voznje logicno,kak je s testovima,prva pomoc i te glupostiljecnicki,(nedavno sam produzivo za ba kat ljecnicki pa me zanima jel i to treba nanovo ic -.-"?)...
Sto vise info mi dobro dođe al oni koji imaju iskustva s tim ne neka ja mislim ja nisam siguran neka nagađanja bas ak je neko nes cuo il zna kakva je procedura molio bi pomoc... :icon_scratch: :help:
Nikola46:
Ovako, sa navrsenih 24 godine imas pravo polagat A kat. Trebas imat lj. uvjerenje da si sposoban za vozaca A kat. i onda otic u neku autoskulu, odvest 15h i izac na ispit iz voznje(propisi i prva pomoc ti se priznaju od B kat. ali moras prilozit kopiju vazece vozacke dozvole)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju