Općenito > Propisi

Polaganje B (imaš A1, A2, A...)

(1/16) > >>

Biker(ss):
Krenuo sam na polaganje pa dajem odgovor na jedno pitanje.   :icon_thumright:

Čisto informativno pošto ovakvu temu nisam mogao naći, pa ni odgovor na pitanje: dali moram platiti punu cijenu u medicini rada(450kn) i gubit vrijeme na pregled prije odlaska u autoškolu ako imam jednu od kategorija već ploženu?  ???

U autoškoli kada sam pitao i po internetu dok sam čitao to bi bilo vrlo vjerojatno zato što je prošlo više od 15 mjeseci(kod mene je prošlo 2 godine)
Ali zapravo dosta je da otvorite svoju vozačku dozvolu i pročitate do kada vam vrijedi.
Meni vrijedi do 2015 godine, tako da niti sam išao na očni itd. niti sam platio 450kn već 130kn.
Dok je ponovni pregled i za B kategoriju i za A1 ostavljen za 2015.

Eto molim vas nema potrebe išta više komentirat i filozofirat u ovoj temi.

Samo sam htio obavijestiti ljude koji ne znaju, a žele znat.  :icon_thumright:  :hello:

Grale:
Ok,a kome si ti pokazal vozačku?
I kak misliš da si pregled ostavil za 2015- tu,pa nemora se na pregled dok istekne vozačka?
I za kaj si plaćal onda i 130 kn uopće?

Biker(ss):

--- Citat: Grale - 28 Studeni, 2012, 16:23:44 ---Ok,a kome si ti pokazal vozačku?
I kak misliš da si pregled ostavil za 2015- tu,pa nemora se na pregled dok istekne vozačka?
I za kaj si plaćal onda i 130 kn uopće?

--- Kraj citata ---

Zaboravio sam reći da možete samo s osobnom doći u medicinu rada.

1.Zašto bi ja ikome pokazivao vozačku? Dođeš fino s osobnom, vide tvoj karton i sve da si sposoban i da ti još sve važi.

2. Ako piše u vozačkoj da ti vrijedi do 2015 onda 2015 moraš opet na pregled. Nema tu možeš, al ne moraš. Vozačka tada ističe.
    Ponovnog pregleda mora biti kod svakog vozača, jer ti vid s godinama nije isti. Vrijeme ide, stari se...

Inaće za B kategoriju trebala mi je staviti tek za 2022(da vrijedi 10 godina) ali pravilo je ako bilo koja druga kategorija ističe ranije da  onda pregled za sve kategorije moraš riješiti kad i tu, na taj isti dan.

3. Moraš. Da bi išao na vozački prvo moraš imat lječničku potvrdu da si sposoban. Da bi dobio potvrdu to trebaš platiti(450kn) i otići na očno, psiho test i da vide dali si daltonist.
ALI ako imaš bilo koju kategoriju ranije položenu uz onaj uvjet ranije oko datuma onda ne gubiš ni sekunde vremena. Odmah ti se piše da si sposoban i nije 450 već 130kn

probao sam što detaljnije objasniti, nadam se da se razumije

Grale:
Zahvaljujem na informacijama :icon_thumright:
Što se mene tiče,tema može sticky,samo uredi naslov,da se zna da se radi o pregledu

playaa:
ti sad plaćaš punu cijenu b kategorije ako imaš a1 ili? nešto mi instruktor govori da se plaća puna cijena,mrak mi je pao na oči  :angry7:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju