Općenito > Propisi
Polaganje B (imaš A1, A2, A...)
danc00:
--- Citat: Nikola46 - 29 Studeni, 2012, 15:06:24 ---Placas 4 sata propisa, ne 30 kao ostali. Sto se lijecnickog tice za autoskolu nema rok vazenja ali kad odete u policiju izvadit vozacku lijecnicki nesmije bit stariji od 18 mjeseci(nisam 100% siguran)
--- Kraj citata ---
15 mjeseci je 100%, i da, meni su i kod upisa u AŠ gledali kolko je star liječnički, nema smisla da ideš polagat sa starijim liječničkim od 15mj kad ionak nećeš dobit vozačku, a i kakve logike ima u Aš da te puste na vožnju ak imaš NEVAŽEČI liječnički (druga stavr je jel to ima veze s tvojim trenutnim stanjem) ali ako nemaš važeći liječnički je isto kao da nisi sposoban ići na sate vožnje.
To je isto ko da voziš motorno vozilo bez dozvole, moš ti tvrdit da znaš vozil ali ti badava kad to nemaš napismeno...ak me razumiješ. A sad je moguće od škole do škole da imaju idrugačija interna pravila...ili te samo uzmu da dobe pare...a sad jel ćeš ti kasnije moć polagat ili dobit dozvolu nije njihova briga, glavno da si ti njima platio.
playaa:
--- Citat: Nikola46 - 29 Studeni, 2012, 11:58:15 ---Posto radim u autoskoli pokusta cu vam razjasnit.
Prilikom upisa u školu kandidat mora imat lijecnicko uvjerenje. Za autoskolu nema rok vazenja, samo je bitno da na lijecnickom pise da je osoba sposobna za vozaca odredene kategorije. Ako ste sa 18 izvadili lijecnicki za B kat., nakon par godina s istim papirom odete u medicinu rada i oni vam mogu dopisat jos neku kategoriju odnosno produzit vazenje samog lijecnickog.
Drugo broj sati,
od proslog tjedna je na snazi novi pravilnik o autoskolama u kojem je propisan i minimalan broj sati za odredenu kategoriju.
Glavan promjena je to da ako imate polozenu bilo koju kategoriju i idete na B sad morate odslusat 4 sata predavanja, polozit propise i odvozit 30 sati voznje(prije je bilo 35).
Za A kategorije je takoder smanjen broj sati. Ako imate A1 ili AM i idete na A2 po novom vozite samo 10 sati, ili ako imate AM, A1 ili A2 a idete na A opet imate 10 sati(prije je bilo 15).
Ako imate B kat, a polazete neku od A kategorija tada morate odvest min 15 sati voznje.
Ako nekog jos nesto zanima neka slobodno pita
--- Kraj citata ---
ima li možda nekakav link tog novog pravilnika? zanima me :)
istipa622:
--- Citat: Nikola46 - 29 Studeni, 2012, 11:58:15 ---Posto radim u autoskoli pokusta cu vam razjasnit.
Prilikom upisa u školu kandidat mora imat lijecnicko uvjerenje. Za autoskolu nema rok vazenja, samo je bitno da na lijecnickom pise da je osoba sposobna za vozaca odredene kategorije. Ako ste sa 18 izvadili lijecnicki za B kat., nakon par godina s istim papirom odete u medicinu rada i oni vam mogu dopisat jos neku kategoriju odnosno produzit vazenje samog lijecnickog.
Drugo broj sati,
od proslog tjedna je na snazi novi pravilnik o autoskolama u kojem je propisan i minimalan broj sati za odredenu kategoriju.
Glavan promjena je to da ako imate polozenu bilo koju kategoriju i idete na B sad morate odslusat 4 sata predavanja, polozit propise i odvozit 30 sati voznje(prije je bilo 35).
Za A kategorije je takoder smanjen broj sati. Ako imate A1 ili AM i idete na A2 po novom vozite samo 10 sati, ili ako imate AM, A1 ili A2 a idete na A opet imate 10 sati(prije je bilo 15).
Ako imate B kat, a polazete neku od A kategorija tada morate odvest min 15 sati voznje.
Ako nekog jos nesto zanima neka slobodno pita
--- Kraj citata ---
nebih se htio raspravljat sa tobom pošto kažeš da radiš u AŠ ali neke stvari mi tu baš i ne štimaju :icon_scratch:
prije je bilo 25 ,a od prije dvije godine otprilike su digli na 30, 35 nikad nije bilo kolko ja znam
neznam kako ovo drugo stoji ali kad sam položio B onda sam trebao još 15 sati za A2 kako i ti kažeš (nisam imao ništa prije)
nagodinu kada budem išao polagat A ću trebat otpeljat samo 5 sati jer imam A2 a ne 10
Nikola46:
Evo link pravilnika pa pogledajte(tablica je na 18 str.)
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2012_11_124_2697.html
Nikola46:
--- Citat: istipa622 - 30 Studeni, 2012, 00:18:26 ---
nebih se htio raspravljat sa tobom pošto kažeš da radiš u AŠ ali neke stvari mi tu baš i ne štimaju :icon_scratch:
prije je bilo 25 ,a od prije dvije godine otprilike su digli na 30, 35 nikad nije bilo kolko ja znam
neznam kako ovo drugo stoji ali kad sam položio B onda sam trebao još 15 sati za A2 kako i ti kažeš (nisam imao ništa prije)
nagodinu kada budem išao polagat A ću trebat otpeljat samo 5 sati jer imam A2 a ne 10
--- Kraj citata ---
Nikda nije bilo 25 ili 30 sati voznje za polaganje "B" kat., a za A kat. ces morat odvest najmanje 10 sati posto imas A2
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju