Općenito > Propisi
Polaganje B (imaš A1, A2, A...)
Biker(ss):
Ja znam kako stoji sa A kategorija na B... a sa B na A pojma nemam. Trebalo bi važiti ali očito ne važi zbog tog što bi ljecnicki za A kategorije trebao biti detaljniji. Jedino mi to izgleda kao logički odgovor
SrkiB94:
ma najbolje polozis za B kategoriju i ides turpijat 50-ku. Nema druge sa ovim nasim zakonima
Nikola46:
Posto radim u autoskoli pokusta cu vam razjasnit.
Prilikom upisa u školu kandidat mora imat lijecnicko uvjerenje. Za autoskolu nema rok vazenja, samo je bitno da na lijecnickom pise da je osoba sposobna za vozaca odredene kategorije. Ako ste sa 18 izvadili lijecnicki za B kat., nakon par godina s istim papirom odete u medicinu rada i oni vam mogu dopisat jos neku kategoriju odnosno produzit vazenje samog lijecnickog.
Drugo broj sati,
od proslog tjedna je na snazi novi pravilnik o autoskolama u kojem je propisan i minimalan broj sati za odredenu kategoriju.
Glavan promjena je to da ako imate polozenu bilo koju kategoriju i idete na B sad morate odslusat 4 sata predavanja, polozit propise i odvozit 30 sati voznje(prije je bilo 35).
Za A kategorije je takoder smanjen broj sati. Ako imate A1 ili AM i idete na A2 po novom vozite samo 10 sati, ili ako imate AM, A1 ili A2 a idete na A opet imate 10 sati(prije je bilo 15).
Ako imate B kat, a polazete neku od A kategorija tada morate odvest min 15 sati voznje.
Ako nekog jos nesto zanima neka slobodno pita
playaa:
znači iden 4 sata teorije a plaćan ki da iden punu satnicu? naajs :frajer:
Biker(ss):
--- Citat: Nikola46 - 29 Studeni, 2012, 11:58:15 ---Posto radim u autoskoli pokusta cu vam razjasnit.
Prilikom upisa u školu kandidat mora imat lijecnicko uvjerenje. Za autoskolu nema rok vazenja, samo je bitno da na lijecnickom pise da je osoba sposobna za vozaca odredene kategorije. Ako ste sa 18 izvadili lijecnicki za B kat., nakon par godina s istim papirom odete u medicinu rada i oni vam mogu dopisat jos neku kategoriju odnosno produzit vazenje samog lijecnickog.
Drugo broj sati,
od proslog tjedna je na snazi novi pravilnik o autoskolama u kojem je propisan i minimalan broj sati za odredenu kategoriju.
Glavan promjena je to da ako imate polozenu bilo koju kategoriju i idete na B sad morate odslusat 4 sata predavanja, polozit propise i odvozit 30 sati voznje(prije je bilo 35).
Za A kategorije je takoder smanjen broj sati. Ako imate A1 ili AM i idete na A2 po novom vozite samo 10 sati, ili ako imate AM, A1 ili A2 a idete na A opet imate 10 sati(prije je bilo 15).
Ako imate B kat, a polazete neku od A kategorija tada morate odvest min 15 sati voznje.
Ako nekog jos nesto zanima neka slobodno pita
--- Kraj citata ---
Samo da se ubacim. Ovo što sam podebljao pročitao sam negdje da za autoskolu nema rok vazenja ljecnickog uvjerenja, ali je u policiji navodno 15 mjeseci. Sad dali je to istiniti, nešto posebne važnosti to ne znam :dontknow:
--- Citat: playaa - 29 Studeni, 2012, 13:07:20 ---znači iden 4 sata teorije a plaćan ki da iden punu satnicu? naajs :frajer:
--- Kraj citata ---
da... :angry9: :angry9:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju