Meni se mnogo svidjela Aprilija Atlantic 250.... To mi je bilo onak - taman - mojim prohtjevima.
Problem je u tome sto u Bosni nema mocnih zastupnika/prodavaca, tak da je MOTO-NAUTICA u mom gradu (pretpostavljam) izgubila ili odustala od zastupnistva i ne nude Aprilije u svom programu. Sad imaju samo neke kawasakije, yamahine skutere itd... Ipak kad kupujem skuter, zelim mocnog trgovca koji ce pruziti dobru uslugu ako se pojavi problem. Zbog velike ljubavi prema italijanskim proizvodjacima (auto-moto) odabrao sam sljedeci u nizu a to je bila Gilera...
Moram priznati da nikad nisam vozio Nexusa i da nisam ni sjeo na njega prije nego sto sam ga kupio.
Vec nekoliko godina zivim i radim u Dubaiju i prije nego sam krenuo kuci na godisnji, zamolio sam starog da polozi novac i kad dodjem 20og jula da me ceka crvena 300tka...
Tako je i bilo...
Najveci problem i umalo razlog nervnog sloma je bilo ruzno vrijeme (8 dana kise)... tak da sam gledau u registracijsku tablicu na stolu i citao knjigu (user guide), kako bih naucio malo vise o motoru... Vani krupne kapi ljetne kise lupaju o prozore a mene kao da svaka kap u srce pogadja... Strasno je to bilo!!! Patnja!!!
Uglavnom, prva voznja je bila stvarno smjesna... Mislio sam da idem stravicno brzo (a furao sam cijelih 50km/h) he he he
Motor je imao citavih 10km predjenih pa vjerujem da se ni kocnice nisu razradile jer me njegova masa i sporo zaustavljanje poprilicno uplasilo...
Uglavnom, konacan sud je veoma pozitivan.
Sve vezano za odabir motocikla je stvar ukusa. Ja ne zelim kupiti nikakav retro skuter - jer mi nije po ukusu. Svidio mi se onaj piagio X8, zbog onog gepeka (ili ti prtljaznika)... ali mi se nije svidjeli instrumenti... fuj ... kao fico... (opet to je moj ukus)
Tek kasnije sam vidio onaj xevo i super izgleda. Cak isto kosta kao i nexus300... ali nema veze..
Nexus je super motor i svidja mi se sto ga farbaju u Ferrari crvenu
he he he he
Moja najbolja drugarica kad je vidjela motor, odmah je rekla: "Znala sam da ces izabrati Alfu medju motorima"