ni to nije problem kad su drva za đabe.. a kolko sam cuo plin je poskupio 37%
Plin je poskupio jos na proljece. Ovih 37% poskupljenja je za one kaj se griju na gradsku toplanu.
Racunam ovak...
Proslu zimu sam imao termoakumulacionu pec + kalorifer i kad je vani bilo -5C, u garazi je bilo mozda 5-6C. Pec se punila po noci, a trosila po danu + malo dogrijavanja kaloriferom. I to je kostalo ultraogromnih 20tak kuna dnevno. Ovo ce trosit (napamet govorim) 5 puta manje novaca, a bit ce visestruko toplije.
Sad kad je vani 10C, u roku par minuta digne temperaturu na 20C, a i ne zelim da je pretoplo u garazi. Ak po najvecoj hladnoci imam u garazi 10+C, meni dovoljno. A to i nebu skupo jer cu dotle imat ugaseno grijanje u stanu (plinsko centralno) pa cu zapravo i stedit.
Prva ideja je bila kupit polovan radijator od 20+ rebara i spojit na kupaonu koja je na istom zidu kao i ovaj dovod plina.
Al kako ne trebam konstantno grijanje garaze nego samo kad sam u njoj, to je otpalo jer je radijator jako spor i iskoristivost mu je mala, a trebalo bi ga malo grijat i po noci da se ne smrzne voda u njemu ak temp. jako padne.
I onda mi palo na pamet da bi plinska pec bila optimalno rjesenje jer je jednostavno bilo dovuc plin i rijesit dimovod. I eto, tako sam napravio. 500kn cijeli sport.
Ne kazem da nema boljih (mozda i jeftinijih) rjesenja, al ovo je bas za mene lijencinu - jedan klik i grijanje radi. Klik i grijanje ugaseno.