Općenito > Retro-skuteri
Dijagnosticirana PXomanija
@nte:
od alata nabavi: kombinirke, ključ 13 10 8 i 6, šarafciger križni i obični, ključ za svječice. to ti je otprilike alat s kojim možeš napravit polugeneralku :toothy12:
Doomsday:
Eh, šta se ER5 tiče, nisan vozija, samo sidija na njemu, i iako je mali, čini mi se da bi moga bit 'taman', kolina ne prelaze priko udubljenja u rezervoaru, volan ne tuče u kolina ni kad se okrene 'puni'... :dontknow:
Ali, nisan ulazija 'dublje' u problematiku, sad mi je napeto sredit zadnje amortizere na mom kineziću, i đipat s njin par godina, možda i malo dalje, sa ženicom, naravno... :toothy3:
Moraš me svatit, tek smo kratko u braku, još nije upilala... :laughing7:
Za koju godinu ću uzet Zipa 100, da nema šanse sist iza, i neku custom pilu sa sicon samo za vozača... :headbang:
r.e.!:
Filipe, kada su u pitanju kočnice, vespin bubanj zna biti malo hirovit.
Po vlažnom vremenu, dok se ne zagriju, pri prvom kretanju mogu imati malu tendenciju blokiranja ili nemogućnosti doziranja.
To se riješi tako da prvih 100-200 metara lagano par puta zakočiš da se razrade i poslije nema problema.
@nte:
isto se može dogodit po kišnom vremenu
filiplatinovicz:
hvala na savjetima za odabir alata i naravno, za kočnice i način kočenja. Znam da bi trebalo s obje. Na više sam mjesta pročitao da su loše... u tome se barem skoro svi slažu. Onda sam negdje pročitao i da se može par diskova (prednji i zadnji) nabavit za cca 300 eura. No, kad sam pitao majstora samo za ugradnju prednjeg, rekao je da bi trebalo mijenjat vilicu i da se to ne isplati, da koji bi ja kua htio... da su vespine doboš kočnice ok, takve kakve su. eto, on je jedini koji se ne slaže s tvrdnjom da su loše...
a kako bi sutra mogla kiša, možda ću morat vozit kao po jajcima. namjeravam krenut najkasnije u 13 sati pa za tri sata do 16 probat autocestom stić do naplatnih u Zagrebu. ili da idem starim cestama??? nisam dost pametan. bojim se vespe ko vraga, dok ju ne upoznam i ne savladam temeljnu tehniku vožnje i kočenja. zato je možda najbolje na autocestu pa dokle dupe izdrži. u 4 već pada mrak... dani su kratki, a i vrijeme mi nije sklono! za popodne najavljuju kišu. jadan ja!
prije nedjeljnog putovanja u brod mislio sam ić starim cestama. a onda sam shvatio koliki je to put. ne bih volio da me uhvati mrak. s druge strane, prošao sam s aprilijom i nexusom ukupno tristotinjak km po autocesti na putu u Međugorje, od toga stotinjak s aprilijom po mrklom mraku... i nije mi se ta noćna vožnja uopće dopala. a bilo je vruće ljeto i suho vrijeme... Po kišurini sam pak izvan naselja prošao s nexusom svega pedesetak km, od gospića do gračaca... i također nije bilo bajkovito!
:toothy9:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju