Općenito > Retro-skuteri

Dijagnosticirana PXomanija

<< < (11/21) > >>

Doomsday:
Pomalo, tek san uzeja ovog kineza, daj mi s njin par sezona...  :laughing7:
Vespa u dvoje loše fercera kad imaš 194 cm visine, i duuuge noge, a kratak sic...  :toothy3:

filiplatinovicz:
naravno samo polako... uživaj u svojem Kineziću!
viši si dobrih 10 cm od mene...  ali, ako sam se sa ženom mogao vozit na peugeotu, moć ću valjda i na vespi, a barem na kraćim relacijama i Ti sa svojom ... nije vespa tako mala, kako se čini. jesi li probao??? kažu da je onaj jenki banana sic bolji za u dvoje... naravno, maksi skuteri su prostraniji. kažu da je x8 hebeno dobar za visoke. i sam sam ga vozio. mjesta kao u priči!

@nte:
ajd, konačno si našo izabranicu svog srca  :icon_thumright:
kupi si svječicu Champion N3C (cca. 25 kn), ulje ti preporučam Selenia Rational (al znam da me nećeš poslušat jer nije sintetika, a vespi stvarno netreba sintetika (cca.36 kn)),menzura za ulje (cca. 22 kn), gumena obloga za kurblu (cca. 20 kn), sajlu kuplunga (cca 25 kn) koju ćeš uvijek držat u pretincu ispod volana.

vidjet ćeš da ju nije nikakav problem vozit, malo će ti bit panika u zavoju dok ne skužiš, prebacivat ćeš iz prve u treću (svojom greškom, ko i svi mi kad smo ju prvi put uzjahali  :toothy10:) i to ti je manje-više to!
svaki cvajo dimi dok se ne zagrije, a ulje u auspuhu-može bit da je frajer stavljao više od 2 % (što nema potrebe). kad skužiš vespu, slobodno je razvlači do mile volje jer ju je praktički nemoguće zaklat (200 ccm a 12 ks) pa ćeš samim time propuhat auspuh i bit će ti suh i čist ko moj  :icon_thumright:
računaj na potrošnju 5 litara na 100 km.

i javi se za đir, mogu ti dat par korisnih savjeta. uživaj!

Doomsday:
Nažalost, pošto san na njoj nedavno polaga, mogu argumentirano reć da mi je premala, pogotovo ako iman iza sebe nekog, i još kufer, koji bi svakako volija imat...  :angry7:
Ali, ja priznajen da san komodan, valjda bi se moga malo stisnit, mrdnit naprid, raširit kolina, i otrpit na kratke relacije, za na kavu sa ženon...  :binkybaby:
Iako, ja bi radije na takve (a i sve duže) prigode prvo sa ženon na ER5, a posli šta se bude veće moglo...  :toothy3:

filiplatinovicz:
kocka je pala!
večeras sam pohodio bankomat i spakovao opremu u ranac. sutra rano idem busom u brod.
Ante,
hvala na trudu...
prošlu sam noc proveo par sati pažljivo citajuci gotovo 800 topica na motori.hr, posvećenih samo vespi... pojedine sam podatke i linkove čak i pribilježio. Medju inim i Champion N3C... Sto se ulja tiče, radije bih poslušao preporuku piaggia i koristio Selenia Hi Scooter 2 Tech, a ne Rational 2T... Mislim da ne može škodit... Uostalom, koristi ga i Nike u svojem nabrijanku Malossi 210! I sve ostale nabrojane predmete namjeravam kupit, hvala na savjetu i cijenama!
Iako A imam već desetljećima, NIKAD u životu nisam promijenio brzinu na motoru. Dakle, uz navikavanje na Vespinu ravnotežu morat ću se naviknut na mjenjač i nožnu kočnicu... dakle, sutra ću milit kao puž do Zagreba... no, nadam se da ću već za par dana ovladati tehnikom vožnje vespe barem na razini početnika... Najviše me brine kočenje!
Javi Ti se ovih dana. Veselim se điru, a i dobrih savjeta nikad na odmet!.
No, imam jedno pitanje, na koje nigdje do sada nisam nasao odgovor. Što je točno potrebno od alata imat stalno sa sobom. Badava sajla, ako ju nemam kako promijenit, npr. isto je i sa svjećicom ili rez. kotačem. Što točno i gdje da kupim???

Doomsday
žao mi je da je tako... evo, ja sam upravo stigao iz vana... a vozio sam jednu djevojčicu dobrih 1o km na svom cvaji 50. i bilo mi napeto i ugodno, kad se djavolica pripila uz mene. e sad, da je vlastita žena... :dontknow: ili punica :angry9:
no pitam se jesi li sjedio na er5. nije li i on mali??? možda će se Tvoja žena bolje osjećat na vespi nego na njemu?
ja s mojom imam iskustva, ali samo sa skuterima. Najviše joj se svidjela vožnja na X8, dok joj nexus nije bio toliko udoban... i nji sam vozio na svom malom peugeotu. za po gradu neudobno i polako, ali za silu ide!

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju