Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
+ Aprilia SR50cc Stealth, potajno ka 70cc High end +
igor.sb:
lepo znas kako
nego svako stavlja ulje po svom, neki dole na saraf, neki gore
vjeko i ja smo kao i ti, ravno u stap kroz rupu za saraf http://www.mojskuter.com/forum/index.php/topic,29628.0.html
ovaj podatak za 103ml nisam nigdje vidio, ni ujednom manualu, ali sam naletio na nekom aprilinom forumu di spominje tih 103ml ili 80mm praznine mjeruci odozgor (kad se makne plasticni cep i feder)
jesu bile vile slinjave, ili si mijenjao samo zbog tvrdoce, pitam jer dosada nisam vidio marzocchi da sline (kod mene nakon 20+tkm) za razliku od S(showa) na 13-14tkm i K(kaifa) vila
:hello: :hello:
gumy:
Mogle bi biti pretvrde, sipali smo takvo ulje I to 1 dl po stapu I vile su jedva do pola radile
pitaNS:
--- Citat: gumy - 30 Prosinac, 2012, 21:44:27 ---Mogle bi biti pretvrde, sipali smo takvo ulje I to 1 dl po stapu I vile su jedva do pola radile
--- Kraj citata ---
videćemo...ovako na prvu loptu sam ih probao stiskati i sabijaju se bez većih problema...Ako budu pretvrde sipaćemo 15W..
Igore: upravo u manualu piše da ako nema 103ml treba doliti, tako da je to mera ustvari!! i spominje se tih 80mm +-2mm. Vile nisu bile slinave uopšte, nego nije tu ništa menjano od 1999god. pa reko aj kad radim celi skuter onda sve po redu...
pitaNS:
U zadnje vreme sam radio baš dosta...dobijam kritike da sam zapeo ko konj tako da ću sada malo usporiti...Kad vratim vreme unazad, krenuo sam s radovima pre mesec dana i uspeo sam da rastavim motor do zadnjeg šrafa, sredim blokove i ofarbam ih, isto tako i felne, ram i ostalu gvožđuriju, i sad sam krenuo u ponovno sklapanje...znači na pola puta sam reklo bi se, iako ovo sklapanje sad ide brže!!
Neću postavljati slike ofarbanog rama, vila, bočne nogare, ručkica kočnica itd itd...videće se to na nekim ostalim slikama...
Po uputstvu za Sr-ku u T račvu u gornji venac ide 21 kuglica a u donji venac 25 kuglica...Fabričke kuglice su tačno 4,70mm a pošto nisam našao te uzeo sam od 5,00mm...i staju bez problema, čak šta više popunjavaju lepše prostor u vencu...
Išao sam ovom metodom, ram naopačke i prvo sam napakovao kuglice u donji venac, ubacio T račvu i okrenuo ram tako da T račva bude pritisnuta kako kuglice ne bi poispadale i onda lagano završio gornji venac i pritegao matice!
Prenos sam sklopio i sipao 110cm3 ulja, sve funkcioniše kao podmazano s obzirom na moju izmišljotinu sa poklopcem prenosa..Čekam još OR variomat i ventilvar kao i kvačilo i zvono i onda je sve tu..
pralas:
bravo Pita,i napokon da se jos netko odlučio na ovakav pothvat,puno novaca treba uloziti ali kad upali nitko sretniji (znam po sebi :D )
i nek te služi moj roost,nadam se da vise nece pucati :)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju