Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

+ Aprilia SR50cc Stealth, potajno ka 70cc High end +

<< < (15/78) > >>

steeef:
na taj dio sjeda košuljica ležaja,tj ležaj se tu uprešava i još je zalijano tekućim metalom tak da nit bude curilo nit to bude otpalo jer nema ni pritiska ni temperatura nekih u getribi..
svaka čast na projektu  :icon_thumright:

walkay:
Svaka cast na ideji, sad si ustedio na deklu barem 100 eura, mislim da toliko kosta TOP-ov dekl za getribu.

Josip:

--- Citat: walkay - 29 Prosinac, 2012, 13:12:04 ---Svaka cast na ideji, sad si ustedio na deklu barem 100 eura, mislim da toliko kosta TOP-ov dekl za getribu.

--- Kraj citata ---

300-njak kn, a nevjerujem da su ga sami lezajevi i posao covjeka na cnc glodalici izasli manje od 200kn  :dontknow:

pitaNS:
Topov dekl košta nekih 60eur...Uštedeo sam dosta, 2 ležaja sam platio oko 5 eura i majstoru za cnc 15 eur, znači ukupno 20eur!

Drnda: hvala,hvala  :icon_biggrin: iako sam jako dobar prijatelj sa Mariom, cenim i poštujem njegov rad...Trudim se da radim sve po ps-u!!
Ostaje zaliveno tečnim metalom pa ćemo videti...ako ne bude dobro onda ću variti..

i da, ako neko bude ovo radio neka mali ležaj uzme u širini 10mm da majstor ne mora da buši toliko duboko u maloj rupi...

pitaNS:
Idemo dalje, danas sam poradio na Marzocchi fabričkim vilama...Zadatak je zameniti semeringe i promeniti ulje, a naravno i ofarbati ih..

Prvo treba skinuti gumeni čep sa vrha štapa..Ispod čepa nailazimo na plastični čep sa gumenom zaptivkom i potrebno ga je nečim pritisnuti kako bi se mogao izvaditi osigurač koji je nešto dublje postavljen.

Zatim stvari same ispadaju, plastična debela podloška, veliki feder, donji mali feder sa šipkom....U drugom redu slika vidimo čauru koja stoji na šipci a ima navoj u sebi u koji nailazi šraf sa donje strana vila (šraf na koji se ispušta i doliva ulje) !

Potrebno je dalje skinuti prašobrane sa vila ispod kojih vidimo semering..Treba izvaditi osigurač i iščupati ga napolje...
Semering je oznake 30-40-8 sa duplom zaptivkom, a pošto se to retko pronalazi u klasičnim radnjama kupio sam redovan semering dimenzija 30-40-7 sa jednom zaptivkom!

Komplet 1 vila u delovima

Sve je očišćeno, semerinzi su zamenjeni i sve sam sklopio...Ostaje samo da se dolije novo ulje...Po manualima pronašao sam da treba uliti 1,03 ml.po vili...Kupio sam Ipone Fork oil 100% Syntesys gradacije 20W, to je najgušće koje imaju pa očekujem tvrde vile..

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju