Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

+ Aprilia SR50cc Stealth, potajno ka 70cc High end +

<< < (10/78) > >>

pitaNS:
blokovi su doterani već i biće farbani...slike uskoro.. :)

pitaNS:
napokon, blok je na stolu i mogu da počnem da radim na njemu... :janpi:
ovde vidimo taj zidić u bloku ispod prelivnih kanala koji ćemo spustiti i raskrčiti put smeši...

Za MHR 70cc je naravno potrebno otvoriti blokove za veće prelivne i boost kanale koje cilindar ima...Najlakša metoda je namazati nekom mašću dosed kanala na cilindru i onda ga montirati na blokove kako bi napravili otisak i videli kolika je razlika...razliku koju dodatno treba otvoriti sam obeležio crvenim flomasterom!

postepeno i polako otvaram blok uz stalna proveravanja tj mazanja cilindra,montiranja i obeležavanja...
na slikama se vidi postepeno otvaranje bloka do punog otvaranja po merama...

pitaNS:
radovi se nastavljaju iako zima već dobro stegla u garaži...  :cevru:

S obzirom da na malom bloku kanal za podmazivanje ležaja nije probušen nema svrhe ni da bude tu pa sam ga zatvorio tečnim metalom...

blok je optimizovan prema cilindru tj otvoren u meru sa svim kanalima

poliranju se nisam predao 100%...šta da vam kažem a da ne lažem, mrzelo me je!! Pa nek ide u k...ac..može ovo još bolje ali nekom drugom prilikom..

dalje ide pripremanje blokova za ubacivanje ležajeva...Radilica je u blokovima i veoma se lako okreće, ali se ne oseti blagi luft u C4 ležajevima u hladnom stadijumu...ljudi s iskustvom me savetuju da to nije dobro i da se može razleteti sve u prvih 100 km-a..na mukama sam ali nema šta , sklopiti se valjano mora pa makar otvarao ponovo blokove!!

pitaNS:
blokovi sklopljeni pa rasklopljeni pa opet sklopljeni...zbog lufta u C4 ležajevima koji nisam imao kad sam prvi pt sklopio...Po iskustvu dr.Maria i drugih blokove sam opet rasturio i sklopio obrnutom metodom, prvo ležajeve u blokove pa radilica u njih, i dobio taj čuveni luft koji bi trebao biti...

evo i snimka kao potvrde...Oseti se tek tek kad snažno pritisnem rukom radilicu i klimatam tamo vamo...Sad je sve na mestu, možemo dalje...

Radilica u blokovima...zazor karike je 0,35mm, sklapam sa tom karikom!!

Po Malossi uputstvima squish treba biti 0,55mm..Iz drugog puta ubadam dihtung ispod cilindra 0,2mm i taj mi daje željeni squish od 0,58mm, biće dobro..

fleky911:

--- Citat: walkay - 01 Prosinac, 2012, 01:00:11 ---pitaNS: nemoj se brinuti, svi su ga imali ali niko nije posteno isprobavao!  :laughing7: Vidis i sam kao nov...

--- Kraj citata ---
pa vozio je high end jedno kratko vrijeme na polini evo 3 i onda due+  :icon_biggrin:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju