Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

+ Aprilia SR50cc Stealth, potajno ka 70cc High end +

<< < (72/78) > >>

pitaNS:
E sad ne mogu ja biti miran jer vidim još puno potencijala u ovom cilindru... :) Evo je stock analiza:

Snaga: 25 konja (-25% realno oko 18.75 konja)
Obrtaji: 13.100 rpm
Pritisak: 178 psi
Uglovi: izduvni 188.9 prelivni u lepezu 125.5 i 126.9

A evo i moje radinosti za sad na papiru  :icon_biggrin:  Povišen izduv za 0.5mm pa je nešto veći ugao i površina i takođe površina izduva dobijena s donje strane izduva..aux prelivni prošireni za 1mm u stranu...
uradio sam jedno 15tak analiza i ovo je najbolji rezultat ako želim da se zadržim u donekle normalnim obrtajima...

Snaga: 27 konja (-25% realno oko 20,25 konja)
Obrtaji: 13.600 rpm
Pritisak: 184 psi
Uglovi: izduvni 191.8 prelivni u lepezu 125.5 i 126.9

SF2 Freak:
Stvarno si daješ truda , ja sam im ao volje i želje od svog sf-a napraviti isto malu jurilicu ali nakod 2 sudara gotovo. Izgubio sam svu volju  , sada ga vozim tek tolko da ide  :toothy11:

Ceki21:
na koji nacin si mjerio kubikazu glave ?
detonir sigurno nije, posto se ne vide tragovi ma glavi...
mozda je problem u paljenju ;)

pitaNS:

--- Citat: SF2 Freak - 27 Prosinac, 2013, 15:23:17 ---Stvarno si daješ truda , ja sam im ao volje i želje od svog sf-a napraviti isto malu jurilicu ali nakod 2 sudara gotovo. Izgubio sam svu volju  , sada ga vozim tek tolko da ide  :toothy11:

--- Kraj citata ---

pu pu pu ne daj bože sudara ali znam, dešava se...Ja sam imao sreće u nesreći s ovom SR-kom jer mi se odvrnuo šraf od zadnjih čeljusti i blokirao mi točak, pokidao sve, odvalio parče na bloku itd itd...karambol...sreća pa mi se to desilo kad sam već prikočio!! ima i slika od ranije...

Ceki21: eno imaš gore sliku...Ravno parče plexiglasa zavrnuo za glavu i onda ulio ulje sa špricem i izmerio koliko sam sipao!! ne može preciznije nikako!!!
Što se tiče paljenja verjem da je isravno jer suprotno ne bi vrteo 13.500rpm i ne bi radio kako treba...Ne vidim kako misliš da nije u redu?

Ceki21:
moras uzeti u obzir da klip nema ravni glavu u slucaju kao kod pleksija ;)
takoder je pitanje kolko ti klip dok je u GMT ima squisha

Inace se kubikaza mjeri pipetom, dok je masina skinuta i cilindar gore. stavi se komparator da vidis da ti je klip 100% u gmt i onda uljevas naftu i tako mjeris ;)

pa ne znam koji je pravi razlog, ali ocito je negdje zapelo ;)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju