Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
+ Aprilia SR50cc Stealth, potajno ka 70cc High end +
nrgmc2-tuning:
Kolega na Zipu sp ima veliki MHR hladnjak + serijski od runnera 50cc i temperatura mu ne ide preko 63c :icon_thumright:
Još 1 hladnjak uglavi i to ce ti biti to
pitaNS:
ok mogu ja ubaciti još njegov fabrički hladnjak ali mi nije jasno kako oni na Dojče dragovima svi voze high end cilindre i to sa samo malim fabričkim hladnjakom od sr-ke ili aeroxa :icon_scratch: kako? :dontknow:
walkay:
Ne stigne se ni ugrijati, vec je odvozio drag, pa odma ugasi masinu...
pitaNS:
--- Citat: walkay - 31 Listopad, 2013, 10:29:44 ---Ne stigne se ni ugrijati, vec je odvozio drag, pa odma ugasi masinu...
--- Kraj citata ---
pa sad...na 200m mašina pod punim gasom lako ode u temperaturu...ne bih baš rekao da se ne stigne ugrejati..nije mi jasno!
nrgmc2-tuning:
na 200metara se ne ugrije kolko se moze ugrijati tokom voznje koja traje 5-10 ili 15min. njemu je bitan svaki kilogram da bude sto laksi i ne treba tolko hladnjaka i vode.
Ne znam kako nisi shvatio.
na drag trci on odvozi tih 150-200metara i to je to, ugasi motor a dok tebi sluzi za voznju po kvartu ili ulici gore dolje i nakon 5-10min se pregrije jer imas premalo vode u sistemu i premalu površinu koja hladi tu vodu.
Uvjek točiš destiliranu vodu jer se najbrže stigne ohladiti. nikakav antifriz na takvim turpijama.
Za kružne utrke isto tako je veoma bitna temperautra i hladnjaci koji ce hladiti set up koji je nabuđen do jaja, što veći okretaji automatski je veća i temperatura.
Znači još 1hladnjak ugraditi i to ćebiti to. nemaš šta više ispitivati nego to krenuti raditi :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju