Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
+ Aprilia SR50cc Stealth, potajno ka 70cc High end +
walkay:
Multimetar je prava stvar imam na Runneru, stelanje prijenosa je sala kad imas... :icon_thumright:
mhr-team:
--- Citat: pitaNS - 08 Veljača, 2013, 15:43:33 ---Ma da, ovaj multimetar je izvrstan za obrtaje...pokazuje u 10 obrtaja...tipa 10.460 rpm..Jedina mana mi je što ne može u isto vreme da pokazuje i obrtaje i temperaturu već moraš da se opredeliš za jedno i to gledaš!!
Ne dolazi sa priključkom senzorom za temperaturu, to tek treba posebno da kupim...
Ovaj Stage6 multimetar sam još davno kupovao, dok sam se još na Jetforceu ganjao, a platio sam ga oko 70eur..
--- Kraj citata ---
uu poskupa stvarčica...
a jbg... kad okretaji su bitni samo dok ga uštimavaš i testiraš, a temperatura je uvijek bitna :icon_thumright:
Ridi77:
O da..i ja je mislio kupiz na kraju kupio od tebe za temperaturu za 100 kuna a obrtaje stelam na uho..
Roost jebeno zgleda :headbang:
pitaNS:
Sigle su mi neke polovne stvari pa je red da odma nađu svoje mesto na skuteru.... :toothy12: Hvala članu tomof10 na poslatim delovima!!! Samo on zna koliko ih je bilo teško poslati !!! :icon_thumright: :icon_thumright:
Polini 3G kvačilo. Na prvi pogled deluje jako kvalitetno...Sistem za podešavanje federa mi je čak bolje urađen nego kod Stage6 r/t kvačila na kom se ti reperi izbrišu vremenom...Jedino mi pakne deluju nekako usko ali Polini Evolution zvono ih taman prekriva koliko treba..videćemo kako radi!
Zadnje remenice, na slici levo Malossi Torq 115mm sa fabričkom remenicom a desno popularne Morini 123mm polutke!!
Malossi Overrange MHR variomat sa pripadajućim OR ventilvarom i 4 seta 19x15.5mm rolnica...Na zadnjoj slici se vidi razlika između običnog Malossi multivara i MHR variomata.
Naravno Morini polutke uleću unutra jer su najzanimljivije (123mm prečnika sa linearnim kanalima)..Međutim dosed centralnog federa na polutkama prima uže centralne-minareli federe...Pošto imam već par centralnih federa za Piaggio/Peugeot bilo bi šteta ne iskoristiti ih a i ta mi se opcija više sviđa jer Piaggio centralni i u kvačilo upada svom svojom širinom i ne treba onaj prsten za manje minareli centralne federe...
Zato sam izvadio sve na astal da vidimo šta se da napraviti i gle kapa od Peugeot polutki koja prima šire piaggio/pežo federe ide 1:1 na Morini polutke...skroz levo su Morini polutke sa nekim ultra tvrdim piaggio/pežo federom!! sa tim federom bivši Jetforce nije hteo s mesta!!! :)
I da vidimo kako to sve stoji namontirano, sa Polini evolution zvonom koji sam dobio na poklon od Maria! Hvala mu još jednom!!!! :)
Na sledećim slikama se vidi koliko lufta ostaje u karteru bloka sa Morini polutkama...znači ima još prostora za one veće Piaggio 128mm polutke ali onda treba brusiti karter bloka...ovako je plug&play...
Sa MHR variomatom sam dobio i čauru od 1mm koja ide iza variomata (fabrička je 1,2mm) koja mi je postavila variomat u ravni sa zadnjim Morini polutkama...da su ostale zadnje fabričke polutke ne bi bilo u ravni ali sa Morini polutkama koje su nešto više udaljene od kartera taman stoje u ravni sa variomatom...potrefilo se baš baš..
I na kraju da bi izmerio koje dužine mi je potreban kaiš, precvikao sam neki stari i postavio ga u idealan položaj kako bi premerio potrebnu dužinu, i ispalo je da mi treba neki cca 779x17,2mm, sad treba videti šta ima u ponudi...
walkay:
Svaka cast frende, jesi gledao Malossi Kevlar remen dali ima u toj dimenziji sto ti treba?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju