Tehnički kutak > Tuning skutera
malossi digitronic za bb shema?
skipper_2t:
iman doma viska jedne ac namotaje pa cu ja otpilat te špule
znaci cdi nema nikakve veze sa kutem paljenja nego triba rotirat namotaje za 3 stupnja ili koliko vec,a njih rotiramo u smjeru obrnutom od smjera kazaljke na satu ili?
SRAD:
--- Citat: skipper_2t - 24 Studeni, 2012, 18:09:04 ---iman doma viska jedne ac namotaje pa cu ja otpilat te špule
znaci cdi nema nikakve veze sa kutem paljenja nego triba rotirat namotaje za 3 stupnja ili koliko vec,a njih rotiramo u smjeru obrnutom od smjera kazaljke na satu ili?
--- Kraj citata ---
Ne pilaj te špule jer nećeš imat struju prema regleru. Uz to ima jedna špula koja je za cdi ona se ne dira.
Ne treba rotirat namotaje nego pomicat pickup ulijevo ako zelis kasnije paljenje.
Mislim da je na AC struji fiksno paljenje a na LC struji kraj "staze" na magnetu i ne prolazi baš kada bi trebala biti paljenje. Paljenje je na malim okretajima oko 7 stupnjeva a iznad prebaci na 22. Najbolje ispitat na blokovima i pratit klip prema GMT i onda vidit u mm i izracunat kut kada kraj "staze" prelazi preko pickupa.
skipper_2t:
ionako na motoru nema instalacije ni svjetala tako da mi te spule nece bit potriben,a znas li koja je spula za cdi?
a taj pickup cu pomicat kad sastavin masinu
SRAD:
--- Citat: skipper_2t - 24 Studeni, 2012, 18:35:52 ---ionako na motoru nema instalacije ni svjetala tako da mi te spule nece bit potriben,a znas li koja je spula za cdi?
a taj pickup cu pomicat kad sastavin masinu
--- Kraj citata ---
Na AC struji je špula za cdi bijela a za LC crna, uglavnom špula koja je drugačije omotana od drugih.
Pickup ne pomiči ako ne ideš iznad 9000 okretaja.
skipper_2t:
bice negdi oko 9100-9200 okretaja
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju